Strážníci se budou v Plzni věnovat dětem v detektivním kroužku

Městská policie Plzeň spolu se Střediskem volného času Radovánek přichází s projektem zaměřeným na prevenci a bezpečnost dětí. Ve středisku bude od září letošního roku otevřen kroužek „Malý strážník – detektiv“.


Děti se tady budou zábavnou formou seznamovat s riziky, která na ně můžou číhat v jejich životě, ať už se to týká dopravy, setkání s cizím zvířetem, člověkem, nebo nalezením nebezpečných věcí (třeba injekční stříkačky), ale taky se naučí jak se s nastalou situací vypořádat. V rámci kroužku navštíví složky IZS a spolu se strážníky prožijí část jejich služby a pomohou jim odhalovat nepravosti na ulici. Pro děti bude také připraveno množství her se zaměřením na udržení pozornosti, procvičování paměti a rozvoje myšlení. Po absolvování budou oficiálně jmenováni „malými strážníky“ a z rukou velitele MP obdrží osvědčení o absolvování kroužku, služební průkaz a drobné odměny. 

 Kroužek povede zaměstnanec MP Plzeň, který v organizaci pracuje již dvacet let. Z toho patnáct let pracoval jako strážník. Posledních pět let pracuje již „pouze“ jako civilní pracovník a to díky tomu, že tragická nehoda, kterou nezavinil, překazila jeho skvělou kariéru strážníka.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka