Strážníci v Plzni pomohli muži, který měl na ulici epileptický záchvat

Záchranáře zalarmovali strážníci v pátek v noci. Když přecházeli přes lávku přes řeku Radbuzu, přímo naproti nim spatřili muže, kterého záhy postihl epileptický záchvat.

Jarní servisní akce AUTO CB

Přímo před jejich zraky začal muž padat k zemi. Hlídka ho stačila urychleně zachytit a bezpečně uložit. Hlavu mu podložila služební čepicí a rukavicemi, aby se neporanil.  Po odeznění prvního záchvatu, brzy následoval ještě jeden. Strážníci muži poskytli nezbytnou první pomoc, uložili ho zotavovací polohy a snažili se ho udržet při vědomí, než dorazí na místo jimi přivolaní záchranáři. Ti si osmatřicetiletého Slováka převzali do své péče a posléze ho transportovali do nemocnice na Lochotíně.

V noci z pátku na sobotu byla hlídka přivolána kvůli zraněnému opilému muži do bytového domu ve Spojovací ulici, opírajícího se o zábradlí v posledním patře. Potom co v doprovodu strážníků dům opustil, mluvil o tom, že chce urovnat napjaté vztahy se svou dcerou, když se ho však zeptali strážníci, jestli vůbec ví, kde se v tu chvíli nachází, dostali se jim takové odpovědi, že je v nějaké restauraci a chce za dcerou. Muž byl podroben testu na zjištění hladiny alkoholu. Výsledkem byla naměřená hladiny 2,63 promile. Lékař po vyšetření rozhodl o jeho převozu na chirurgickou ambulanci FN Plzeň Bory.

Zdravotnická záchranná služba asistovala také u dalšího sobotního případu, případu opilého muže na Americké. Záchranáře k němu volal jeden z kolemjdoucích, který ho viděl, jak upadl ze schůdků bistra. Opilec mu měl prý říci, že ho bolí po pádu koleno. Strážníkům ale nic takové nesdělil. Rozhodnutí záchranářů bylo na místě jasné, cizinec byl v pořádku, žádné lékařské ošetření nepotřeboval. Dechovou zkouškou byla u něj zjištěna hladina alkoholu 2,77 promile, a protože nezvládl se ani postavit a odejít, hrozilo mu vzhledem k nízké teplotě podchlazení. Hlídka ho proto převezla do protialkoholní záchytné stanice k vystřízlivění.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 05.02.2018 11:44



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka