Středeční Večer s Revolver revue představí plzeňského rodáka Jana Hanče

Západočeská galerie v Plzni zve na Večer s Revolver revue k osobnosti plzeňského rodáka Jana Hanče. Koná se ve středu 12. října v 17 hodin v plzeňských Masných krámech.

Cílená propagace v Plzni

Setkání začne v Křižíkových sadech u pomníku Cesta Jana Hanče, který vytvořil Viktor Karlík pro spisovatelovo rodné město. Program, jímž provede šéfredaktorka RR Terezie Pokorná, bude pokračovat v prostorách výstavní síně Masné krámy: O nově nalezených rukopisech Jana Hanče, které objevil Dominik Mačas, promluví a ukázku, publikovanou v podzimní Revolver Revue, přečte Michael Špirit. Obraz Plzně, kde se spisovatel narodil, a Prahy, kde strávil většinu života, v Hančově díle přiblíží Petr Jindra a Tereza Sudzinová.

Svou novou knihu Jména příběhu – v níž pátrání po smyslu podobnosti v portrétech dvou vzdálených příbuzných dovádí vypravěče k objevům archivních pramenů přinášejícím překvapivá svědectví o proslulých představitelích české barokní kultury i o jejich zapomenutých současnících – v souvislosti s plzeňským regionem představí slovem i obrazem Marek Vajchr.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka