Studenti Akademie hotelnictví získali za divočáka zlato. A otevírají dveře

Letošní podzim byl pro studenty plzeňské Akademie hotelnictví a cestovního ruchu úspěšný. Zúčastnili se celostátních kol gastronomických soutěží pro mladé kuchaře a číšníky.

Cílená propagace v Plzni

Své rodiče a přátele pozvali na svatomartinskou husu a naplno rozběhli provoz školního bistra, které sami provozují. Se životem hotelovky i prostorami, kde se vyučuje, se zájemci o studium mohou seznámit na Dni otevřených dveří ve čtvrtek 9. 12. od 10 do 17 hodin.

„Rádi bychom, aby zájemci o studium zažili atmosféru školy a viděli špičkové vybavení našich učeben i kuchyní, díky kterému se můžeme zaměřit na současnou moderní gastronomii,“ uvedla ředitelka Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Jana Linhartová.

Jedním z důkazů, že studenti Akademie hotelnictví obstojí i v celostátní konkurenci, jsou úspěchy v soutěžích. V říjnu se zúčastnili celostátního kola soutěže Svačinka roku a z klání kuchařských talentů kadetů Gastro Olomouc Olima Cup 2021 si Natálie Koláříková a Petr Bočan z 2. ročníku oboru kuchař číšník přivezli zlato a bronz. Zlato získal Petr Bočan za recept s názvem Divočák, čekanka, omáčka z lesa a dýňový škubánek, bronz si přivezla Natálie Koláříková za originální recept na candáta.

„Jsme na naše studenty velmi pyšní – ve škole klademe důraz především na praktické dovednosti a úspěch v soutěži potvrzuje, že naši žáci dokážou nejen profesionálně připravit chutné jídlo, ale i sami vymyslet originální recepty,“ řekla Jana Linhartová.

V rámci Dne otevřených dveří bude pro zájemce otevřené i školní bistro. Od září v něm veškerý provoz včetně zajištění sortimentu, přípravy občerstvení i obsluhy obstarávají studenti. Bistro zatím slouží výhradně pro potřeby Akademie hotelnictví, v budoucnu ale škola plánuje vybudovat ve vstupních prostorách kavárnu a otevřít ji veřejnosti. Projekt interiéru vzniká ve spolupráci s Fakultou designu a umění Ladislava Sutnara ZČU.

Návštěvníci Dne otevřených dveří si prohlédnou i salonek školy, kde se koná řada akcí. V listopadu si sem žáci pozvali své rodiče a přátele na podzimní gastronomickou slavnost Svatomartinská husa.

„Vzhledem k situaci s pandemií budeme všechny návštěvníky Dne otevřených dveří žádat o dodržení platných protiepidemických opatření,“ upozornila Jana Linhartová.

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu působí v Plzni jako soukromá střední hotelová škola a odborné gastro učiliště už víc než dvacet let. Své studenty připravuje především pro práci ve všech oborech gastronomie. Vychovává manažery hotelového provozu, kuchaře,
číšníky, průvodce v turistickém ruchu a animátory. Mnozí absolventi si už dobyli významné posty ve svém oboru, dvě třetiny absolventů pokračují ve studiu na vysoké škole.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka