Studenti středních škol předvedli Ručičky kraje

Šikovní studenti středních škol Plzeňského kraje předvedli ukázky svojí práce při příležitosti akce s názvem „Ručičky kraje“, která se na nádvoří krajského úřadu uskutečnila již podruhé. Na letošním ročníku se představilo 18 středních škol z celého kraje.

Jarní servisní akce AUTO CB

Akci zahájil hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs spolu s náměstkem Jiřím Stručkem. „Náš kraj je tradičně spojen se strojírenstvím a výrobou. Skutečnost ale ukazuje, že na trhu je stále nedostatek šikovných techniků a pracovníků ve strojírenství. Jsem proto rád, že zde mohou žáci prezentovat to, co se naučili a ukázat těm, kteří se o svém studiu teprve rozhodují, že technické a přírodovědné obory jsou zajímavé a stojí za to je studovat,“ uvedl při zahájení hejtman. 

Prezentační stánky středních škol přilákaly k návštěvě žáky základních škol i veřejnost. Návštěvníci měli možnost seznámit se s novými technologiemi a ukázkami profesionálního nářadí. 

Do projektu se zapojily následující školy: Gymnázium Blovice, Klatovy, z Plzně Mikulášské nám., L. Piky, Gymnázium a SOŠ Stříbro, Plasy, Rokycany, ZŠ a OŠ Horšovský Týn, SOŠ a SOU Sušice, SOU Domažlice, Církevní střední odborná škola Spálené Poříčí, SŠ Bor, SŠ Horní Bříza, SŠ Kralovice, SŠ a ZŠ Oselce, SŠ Rokycany, SŠ zemědělská a potravinářská Klatovy, VOŠ a SPŠE Plzeň. Svoji práci a obory navíc představí i SOU elektrotechnické v Plzni. 

Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka