Šumař na střeše přivádí do DJKT Miloslava Mejzlíka

Plzeňské divadlo J. K. Tyla uvádí v sobotu premiéru Šumaře na střeše. Jde o legendární klasický muzikál o síle tradic, lásky, rodinných vztahů a potřebě tolerance.

Cílená propagace v Plzni

Jeho děj se točí kolem chudého židovského mlékaře Tovjeho, jehož jedinou starostí je dobře provdat svých pět dcer a zajistit jim tak lepší budoucnost, než měl on sám. Dosud poklidný život Tovjeho rodiny i celé jejich nuzné vesničky však začnou narušovat carem nařízené protižidovské pogromy.

Mnoha cenami ověnčený a svými tématy i dnes aktuální muzikál proslavil nejen jeho silný a moudrý příběh, ale i slavné melodie jako „Tradice“, „Kdybych já byl Rothschild“, „Máš mě ráda?“ a další. Světoznámé dílo renomovaných autorů z roku 1964, které se ve své době stalo vůbec nejúspěšnějším muzikálem americké Broadwaye v celé její historii, se v Plzni představuje již potřetí. Inscenátoři v čele s režisérem Lumírem Olšovským se proto rozhodli pomyslně navázat na obě dřívější uvedení obsazením několika herců, kteří účinkovali již v inscenacích předchozích: František Dvořák, který hrál v roce 1969 studenta Perčika a v roce 2000 hlavní roli Tovjeho, se tentokrát představí jako hostinský Mordche, Libuše Staňková v prvním plzeňském Šumaři v roli Tovjeho dcery Bjalky jako čtrnáctiletá u divadla dokonce začínala a později hrála i v inscenaci druhé – tentokrát ji diváci uvidí v roličce Báby Cajtl. Také Stanislava Topinková Fořtová ztvární roli Goldy již podruhé. Jejím partnerem v hlavní roli Tovjeho jí je tentokrát hostující Miloslav Mejzlík.

Premiéra 10. března 2018 v 19.00 ve Velkém divadle.

foto: djkt/martina root

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka