Šumavský hrad Kašperk zve od čtvrtka na tajemné noční prohlídky

Hrad Kašperk má hned několik NEJ. Je to nejvýše položený královský hrad v Čechách (886 m.n.m.), nabízí nejkrásnější výhledy na Šumavu a okolí.

Jarní servisní akce AUTO CB

A nejen to. Některé publikace označují Kašperk dokonce za nejstrašidelnější hrad v Čechách. Příčinou jsou pověsti vážící se k hradu a k jeho okolí. Pověsti jsou opravdu často tajemné a nezřídka k lidem velice tvrdé až kruté. Za každou chybu zde lidé tvrdě zaplatí. Jaké by to bylo, vydat se po setmění na toto tajemné místo, které je opředeno mnoha tajemnými legendami a spojeno s mnoha záhadnými bytostmi?
Jedinečná příležitost prozkoumat tajemství tohoto hradu Karla IV. nastane po západu slunce od 16. do 18. července, kdy se otevřou hradní brány i ve večerních hodinách. Výjimečná výprava do nitra temné hradní zříceniny za jejími poklady a bájnými tajemstvími.

 Uchvacující atmosféra potemnělé hradní zříceniny rozehrává hru světla a stínů, hru plnou tajemství a netušených souvislostí. Hru, jejíž hlavní roli sehrává nejvýše položený královský hrad v Čechách a snad i tajemné bytosti z místních pověstí.  Ale není třeba se bát víc, než je nutné. Průvodcem na této dobrodružné výpravě bude neohrožený dobrodruh a záhadolog kvalit Indiana Jonese. Každý, kdo se vydá na tuto dobrodružnou výpravu, určitě zažije dobrodružství, možná objeví záhadu a třeba se i… nakonec trochu zasměje. ?

Doporučujeme telefonickou rezervaci vstupenek na čísle: 376 582 324.
Nedlouhé čekání na výpravu do potemnělé zříceniny jistě zpříjemní kytaristka Anna Poubová se svým hudebním recitálem, během které zahraje klasické skladby od renesance po současnost. Do této příjemné atmosféry nočního hradu Vás srdečně zve hrad Kašperk.

Noční prohlídky hradu Kašperk:
„Odhalme ztracená tajemství dávných předků“
Hrad Kašperk u Kašperských Hor
16., 17. a 18. července 2014
Začátky prohlídek: 21:00, 21:30,22:00, 22:30,23:00, 23:30




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka