Prodloužený svatováclavský víkend na památkách: Velhartická Buškova číše i filharmonici v Plasích

Poctu svatému Václavu vzdají o víkendu na hradě Velhartice během dvoudenní Buškovy číše. V neděli oživí klášter v Plasích Plzeňská filharmonie.


Památky zůstanou otevřené i během svátečního pondělí, většina nepřetržitě až do konce září. Říjnový provoz se pak omezí pouze na víkendy a svátky.

Buškova číše na Velharticích

Během svatováclavského víkendu 26. – 27. září 2015 dorazí na hrad Velhartice družina slovutného Buška z Velhartic. Na hradě se v rámci Buškovy číše budou konat divadelní prohlídky spojené s ochutnávkou vín připravených na hostinu k poctě sv. Václava. Návštěvníci budou moci zároveň nahlédnout do tábora středověkého šlechtice, kde navíc uvidí ukázky dobového vaření. Autentickou středověkou atmosféru vytvoří tanečníci ze souboru Gloria a hudebníci ze skupin Gutta (v sobotu) či Musica vagantium (v neděli). Kromě ochutnávky vín z českých a moravských vinic mohou návštěvníci využít možnost zastřílet si z luku nebo další atrakce.

Program proběhne po oba víkendové dny od 10 do 17 hodin.  http://www.hrad-velhartice.cz 

Plzeňská filharmonie v klášteře Plasy

Nedělní odpoledne zpříjemní návštěvníkům kláštera Plasy koncert Plzeňské filharmonie. Na programu zazní skladby dvou barokních mistrů – Johanna Sebastiana Bacha a Georga Friedricha Händela. Koncert s názvem Vodní hudba a barokní mosty se uskuteční od 15 hodin v opatském sále prelatury (označovaném též jako zámecký sál). http://www.klaster-plasy.eu/ 


Návštěvní doba památek na Plzeňsku na konci září

Během státního svátku v pondělí 28. září 2015 budou mít otevřeno všechny státní památkové objekty ve správě NPÚ podle platné návštěvní doby (kromě zámku Červené Poříčí a Statku U Matoušů v Plzni – Bolevci). 

V úterý 29. září 2015 zůstávají téměř všechny také otevřené – kromě zámku Kozel.

Ve středu 30. září 2015 mají otevřeno všechny památky (kromě zámku Červené Poříčí a Statku U Matoušů v Plzni – Bolevci).

Více informací naleznete na webových stránkách jednotlivých památek nebo www.npu-cb.eu. 




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka