Své spolubydlící vybíral tajně z bankomatu peníze

Celkem osmkrát vybral bez vědomí své spolubydlící z jejího účtu peníze. Vždy k tomu použil platební kartu, kterou vzal ve společném bytě.

Cílená propagace v Plzni

Když teprve devatenáctiletá dívka přišla na policejní služebnu oznámit několik neoprávněných výběrů z jejího bankovního účtu a krádež více než čtrnácti tisíc korun, netušila, že pachatele má na dosah. Policisté Obvodního oddělení Plzeň - Bory, kteří se začali případem zabývat, totiž zjistili, že pachatelem je dívčin spolubydlící.

Devětatřicetiletý muž z Plzně, který spolu s poškozenou užíval v předmětné době společný byt,  využil toho, že dívka ukládala svou platební  kartu na baru ve společné kuchyni a bohužel u karty měla uložen i bezpečnostní kód. V několika případech si kartu vždy bez vědomí a svolení majitelky "vypůjčil" a v osmi případech vybral z jejího účtu prostřednictvím předmětné karty z bankomatu celkem 14 100 korun. Několikrát se o výběr peněz pokusil, avšak pro nedostatek finančních prostředků na účtu bezúspěšně. Prvního výběru se dopustil dne 29. května loňského roku, poslední uskutečnil 24. listopadu téhož roku.

Nyní mu bylo borskými policisty sděleno podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněně opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
05.06.2015 08:06



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka