Svérázná večeře bez peněz v obchoďáku: Cucal bon pari a pil pivo

Recidivista ve dvou obchodech kradl alkohol. Po druhé krádeži skončil na protialkoholní záchytné stanici, protože byl opilý.


  Ze spáchání pokračujícího přečinu krádež je podezřelý čtyřicetiletý muž z Prahy. Ten byl ve středu přistižen uvnitř jednoho z obchodních domů v Plzni na Borech při krádeži alkoholu a potravin. Kolem desáté hodiny večerní totiž na prodejní ploše obchodu v oddělení s alkoholickými nápoji vypil jednu půllitrovou plechovku piva značky Radegast. Poté přešel k cukrovinkám, z regálu vyjmul jedno balení bonbonů značky Bon Pari, pytlík roztrhnul, jeden bonbon vycucal a zbytek si schoval po kapsách. Pak přešel k pokladní zóně, kterou prošel, aniž vypité pivo a rozbalené a částečně zkonzumané cukrovinky zaplatil. Za pokladnami však byl zastaven pracovníky ostrahy, kteří ihned na místo přivolali policejní hlídku. Policisté muže převezli na policejní služebnu, kde mimo jiné zjistili, že se téhož dne o pět hodin dříve v jiném z obchodních domů, tentokrát v Plzni na Lochotíně, dopustil rovněž krádeže alkoholu a sice půllitrové láhve značkového rumu. Tu si vložil do kapsy kalhot a bez placení  odešel. V průběhu provádení šetření těchto přečinů policejní hlídka mimo jiné podrobila podezřelého orientační dechové zkoušce ke zjištění hladiny alkoholu v jeho krvi. Protože test byl pozitivní, muž nadýchal 1,16 promile, putoval k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici.

Druhého  dne si vyslechl sdělení podezření ze spáchání pokračujícího přečinu krádež. Za toto protiprávní jednání, byť hodnota odcizených potravin byla vyčíslena na pouhých 126 korun, mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Jedná se totiž o recidivistu, který byl za předchozí majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen v červnu loňského roku Okresním soudem Praha 9 k trestu obecně prospěšných prací ve výměře 210 hodin.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 20.02.2016 07:03



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka