Ohňostroj i výšlap. I Dobřany přivítají rok 2016

I rok 2016 přivítají Dobřany na jižním Plzeňsku velkolepým ohňostrojem s hudebním doprovodem. Jeho první barevné světlice vyletí proti setmělému nebi 1. ledna po 18. hodině.

Cílená propagace v Plzni

„Na ohňostroji se mi zvláště líbí jeho odpudivý účinek na holuby. Zrovna dnes jich je na náměstí obrovské hejno, tak jsem si v duchu říkal, všeho do času, všeho do času," poznamenává starosta Martin Sobotka s úsměvem.

Dobřany byly jedním z prvních českých měst, která začala vítat nový rok nikoli o silvestrovské půlnoci, ale až 1. ledna. Zdejší náměstí při této příležitosti zaplní několik tisíc lidí z města i okolních obcí, jimž starosta popřeje vše dobré do nového roku a stručně shrne rok minulý. Po jeho slovech nakonec všichni zvednou hlavu vzhůru, aby jim neuniklo nic z jedinečné světelné choreografie. Kdo se bude potřebovat v mrazivém dni zahřát, pro toho bude připraven i stánek s občerstvením.

Sedmnáctý novoroční ohňostroj však nebude jedinou akcí, jíž Dobřany přivítají rok 2016. Klub českých turistů při TJ Dobřany připravil Novoroční výstup na Šlovický vrch. Vychází se ve 13 hodin a jde se po cestách od panelárny a po silnici od skladu PENNY.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka