Téměř 400 tisíc dá Plzeň na projekty přispívající k řešení bezpečnostní situace

Částku ve výši 398 tisíc korun uvolní město Plzeň na projekty, které mohou přispět k řešení aktuální bezpečnostní situace ve městě, a to jak v oblasti prevence kriminality, tak v oblasti protidrogové prevence.


Zájemci mohou o podporu požádat z dotačního programu v rámci Komise protidrogové a prevence kriminality Rady města Plzně, město Plzeň jej takto vyhlašuje už více než 15 let.

„Peníze jsou určeny na podporu služeb, které poskytují volnočasové aktivity pro děti a mládež ze sociálně znevýhodněného nebo rizikového prostředí, na podporu specifické primární prevence rizikového chování s cílovou skupinou dětí a mládeže, na probační a resocializační programy pro mladistvé a dospělé, na podporu projektů primární prevence s cílem zlepšit ochranu před trestnou činností,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký.

Podpora je určena i na sociální a resocializační programy na začleňování prvopachatelů a recidivistů po návratu z výkonu trestu, na projekty zaměřené na změnu životního stylu, zvyšování kvalifikace a podporu zaměstnatelnosti. Stejně tak na podporu vzdělávání, analýzu současného stavu a monitorování symptomů rizik v daných oblastech specifické primární prevence rizikového chování, sekundární a terciární protidrogové prevence i na jiné projekty reagující na aktuální situaci na drogové scéně v Plzni.

Žádosti o dotaci přijímá do 24. dubna Odbor bezpečnosti a prevence kriminality Magistrátu města Plzně na adrese nám. Republiky 16, Plzeň.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka