Terapeuti dětského Centra Hájek se dále vzdělávají

V prosinci loňského roku se zdárně uzavřel více než roční projekt dalšího vzdělávání odborníků z Centra Hájek, které pomáhá rodičům s péčí o handicapované děti.

Cílená propagace v Plzni

Centrum Hájem poskytuje všestranné služby, od rehabilitační péče po denní stacionář, dětem s různými stupni tělesných či duševních postižení. K tomu je potřeba nejen špičkové vybavení, ale i vysoce kvalifikovaný personál. Projekt Prohloubení odbornosti týmu denního stacionáře a jeho činnosti umožnil pracovníkům Centra Hájek zúčastnit se kurzů, bazální stimulace a synergické reflexní terapie, které jim pomohou v jejich práci.

„Mnoho našich klientů trpí těžkým kombinovaným postižením. Snažíme se pro ně vytvářet nové aktivizační prvky podle jejich individuálních potřeb a možností. Cílem je naučit naše klienty novým dovednostem tak, aby byli v budoucnu co nejsamostatnější,“ uvedla manažerka projektu Markéta Jungová.

Uživatelé aplikace EPP – Pomáhej pohybem podpořili Centrum Hájek prostřednictvím Nadace ČEZ částkou téměř 87 tisíc korun. Tu centrum využilo na vzdělávání svých pracovníků, nákup optických vláken, která se využívají při ergoterapii, a částečně i na pořízení chodicího pásu. Dalších 170 000 korun Nadace ČEZ přispěla na mzdové náklady sociálního pracovníka a ergoterapeuta, který se dětem věnuje v denním stacionáři. „Tím, že Centrum Hájek pomáhá rodinám v náročné péči o jejich handicapované děti, umožňuje rodičům návrat do pracovního a společenského života,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Prostřednictvím mobilní aplikace EPP – Pomáhej pohybem může veřejně prospěšné projekty podpořit každý zájemce v průběhu celého roku. Stačí si ji nainstalovat do svého telefonu a vlastními výkony sbírat body pro vybraný neziskový projekt. Aplikace zaznamenává například běh, chůzi, lyžování, jízdu na kole nebo nově také tanec. Přehled všech ukončených i aktuálních projektů, ze kterých si uživatelé v rámci své sportovní podpory mohou vybírat, nabízí speciální microsite www.pomahejpohybem.cz i samotná aplikace.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka