Deset tisíc lidí lidí sledovalo v Plzni na náměstí Prodanou nevěstu

V pátek od 16:00 hodin bylo náměstí Republiky v Plzni otevřeno pro veřejnost a připraveno přivítat nejen průvod Vendelín, jehož program začal krátce pro 16:00 hodině.

Cílená propagace v Plzni

Ale hlavně od 19:30 hodin operu Prodaná nevěsta v podání sólistů Divadla J. K. Tyla.

Téměř roční přípravy vyvrcholily v pátek večer velkolepým představením opery Prodaná nevěsta, jehož se zúčastnilo více než 350 účinkujících, dva koně, kozy a živý volek Bolek. Od pondělí 3. září na náměstí rostlo obrovské panoramatické jeviště, které mělo po obvodu 60 metrů a kulisy sahaly do výšky až 8 metrů. Proto, aby diváci dobře viděli na celou scénu, bylo jeviště vystavěno stupňovitě od výšky 120 cm až do tří metrů nad zemí. Vedle pódia byly též dvě velké LED obrazovky, na které byl po celou dobu přenášen děj představení.

Diváci měli dispozici k sezení lavice s cca tisícovkou míst. Další prostor byl určen pro diváky s vlastní židličkou a ke stání. Připraveny byly stánky s občerstvením, nápoji i dostatek toalet. Účast byla nakonec desetitisícová.

Samotné představení začalo v 19:30 hodin a trvalo zhruba do 23:00 hodin. Jednalo se o operu v klasickém původním podání z roku 1870, která má tři dějství a dvě přestávky.

Celé představení bylo živě přenášeno na FB a YOUTUBE Plzeňského kraje. Pro ty, kteří představení nestihli, se bude v neděli 9. září od 14:00 hodin ve smyčce do půlnoci vysílat záznam na Plzeň TV.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 08.09.2018 13:20



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka