Topoly v Přeštické ulici budou pokáceny

V průběhu měsíce února dojde na dětském hřišti v Přeštické ulici na území plzeňského centrálního obvodu ke kácení všech dožívajících pyramidiálních topolů (topolů černých). Obvod s ohledem na bezpečnost občanů a především dětí již objednal pokácení těchto stromů v havarijním stavu.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Stromy jsou již na samotné hranici své životnosti a k zajištění bezpečnosti a majetku osob schválil nutnost pokácení i městský dendrolog. Všichni ještě máme v paměti zlínskou tragédii, kdy poškozený strom usmrtil dva chlapce. A protože nikdo nechceme, aby se něco podobného opakovalo, věnujeme nebezpečným stromům velkou pozornost“, říká David Procházka, místostarosta centrálního obvodu.

Místní občané se za pokácené topoly dočkají nové výsadby vhodnějšího druhu dřeviny.

V období vegetačního klidu provádí proškolení pracovníci na území plzeňského centrálního obvodu prořezávky stromů, odstranění napadených větví stromů nebo větví zasahující do komunikací.

„Kromě toho obvod provede i pokácení stromů, které stíní či ničí fasádu a to na žádost společenství vlastníků jednotek. Obdobné zásahy se dělají po celém obvodě všude tam, kde se jedná o stromy kdysi nevhodně vysazené, nebo jde o dřeviny napadené mšicí smrkovou. Za pokácené stromy samozřejmě vysazujeme stromy nové“, dodává David Procházka.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka