V ulici Terezie Brzkové startuje oprava tramvajové trati

Rozsáhlými úpravami projde tramvajová trať v ulici Terezie Brzkové. Její modernizace spojená s dalšími stavebními úpravami si vyžádá uzavírku komunikace i úpravy ve spojích a jízdních řádech městské hromadné dopravy.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Město Plzeň na rekonstrukci vyčlenilo 84 milionů korun. Stavební práce začnou 1. července 2023 a potrvají do konce letošního listopadu. 

„Modernizace tramvajové trati v ulici Terezie Brzkové mezi ulicemi Vejprnická a Macháčkova, tedy v úseku o délce cca 200 metrů, v němž se nachází tramvajová zastávka Karla Steinera, je už nezbytná. Ve špatném stavu jsou velkoplošné betonové panely tramvajové trati. Při rekonstrukci tramvajového tělesa dojde také k napřímení zastávky Karla Steinera. Sondy prokázaly, že nevyhovující je také stav vozovky. Naplánovány jsou tedy opravy tramvajové trati včetně jejího odvodnění, úpravy na vodovodních řadech i kanalizaci a kompletní rekonstrukce vozovky včetně parkovacích stání,“ uvedl náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar, do jehož kompetence spadá také Správa veřejného statku města Plzně, která má rekonstrukci na starosti. „Start stavebních prací a dopravních omezení byl záměrně stanoven na začátek prázdnin, kdy obecně výrazně klesá dopravní zátěž ve městě a dopady omezení na dopravu tak budou nižší. I tak ale žádám účastníky provozu o trpělivost,“ dodal Aleš Tolar.

Stavební práce, jež začnou 1. července a potrvají do 30. listopadu, si vyžádají dopravní omezení a změny v městské hromadné dopravě.

V tomto období bude nutná úplná uzavírka ulice Terezie Brzkové v úseku ulic Vejprnická a Macháčkova. Dále budou nutné částečné uzavírky křižovatky Vejprnická x Terezie Brzkové, a to ve dnech 1. až 23. července a od 4. do 30. září. V těchto dnech budou uzavřeny některé jízdní pruhy a doprava svedena do těch zbývajících. Po celou dobu stavby však bude vyloučen v této křižovatce provoz vozidel nad 7,5 tuny (s výjimkou vozidel stavby a případně zimní údržby).

PMDP (Plzeňské městské dopravní podniky) připravily náhradní plán dopravní obslužnosti této lokality. Tramvaj číslo 2 bude v provozu pouze v úseku zastávek Světovar – Malesická. Ze zastávky Malesická pak bude do Skvrňan pokračovat autobus náhradní dopravy – linka 2A. Změny v MHD se dotknou také autobusových linek 24, 25, N2 a N5, které pojedou přes Lábkovu ulici s tím, že zastávky těchto linek Macháčkova a Lábkova budou bez náhrady zrušeny. Podrobněji na webu www.pmdp.cz.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka