Tři desítky subjektů požádaly v Plzni o jednoleté dotace v oblasti kultury

Rada města Plzně schválila poskytnutí dotací v rámci Jednoletého dotačního programu na podporu, rozvoj a prezentaci celoroční kulturní a umělecké činnosti pro rok 2017.

Cílená propagace v Plzni

Celkem 15 subjektů se rozhodla podpořit souhrnnou částkou 460 tisíc korun. U dalších šesti žadatelů radní souhlasili s poskytnutím dotace ve výši 540 tisíc korun, tento krok ale musí ještě schválit zastupitelé. Mezi dnes podpořenými subjekty jsou Galerie Vestředu, Plzeňský smyčcový orchestr, Rada rodičů a přátel dětského pěveckého sboru Jiřičky Plzeň, občanské sdružení Žonglér a další.

„Celkem jsme obdrželi 30 žádostí, dvě z nich byly z důvodu nedodržení podmínek vyřazeny. Ostatními, tedy 28 žádostmi v celkové výši 3 444 300 korun, se zabývala Komise kultury Rady města Plzně. Podporu doporučila 21 žadatelům, ti si rozdělí celkem 1 000 000 korun,“ uvedl první náměstek primátora Martin Baxa, jenž má oblast kultury ve své gesci.

Jednotliví žadatelé získají na podporu, rozvoj a prezentaci své činnosti částky od 10 tisíc korun až po sumu 150 tisíc korun. Ta je nejvyšší z navrhovaných a je určena pro legendární plzeňské Loutkové divadlo V Boudě. „Poskytnutí dotace tomuto žadateli, stejně jako dalším pěti, musí ještě schválit zastupitelé. Ti tak na stůl dostanou návrh na rozdělení částky 540 tisíc korun, kromě divadla V Boudě i pro sdružení Plzeňský dětský sbor (100 tisíc korun), Consortium musicum (80 tisíc korun), Pěstuj prostor (80 tisíc korun), Spolek K.R.O.K. (70 tisíc korun) a Česká píseň Plzeň (60 tisíc korun),“ doplnila Květuše Sokolová, vedoucí magistrátního odboru kultury, který dotační program vyhlásil.

Seznam schválených žádostí Radou města Plzně: 

Galerie Vestředu (40 tisíc korun)

Junior Orchestr Plzeň (30 tisíc korun)

Kapela pětatřicátého plzeňského pěšího pluku – Foligno (40 tisíc korun)

Koncerty Plzeňsko (30 tisíc korun)

Malá umělecká školička – Muška (25 tisíc korun)

Oupn Ér (30 tisíc korun)

Pilsen live (20 tisíc korun)

Plzeňský smyčcový orchestr (45 tisíc korun)

Přátelé Koinonie (15 tisíc korun)

Rada rodičů a přátel dětského pěveckého sboru Jiřičky Plzeň (40 tisíc korun)

Rada rodičů a přátel dětského pěveckého sboru Mariella (40 tisíc korun)

Soubor písní a tanců Jiskra (50 tisíc korun)

Sdružení Ty a Já (10 tisíc korun)

Západočeské hudební centrum (20 tisíc korun)

Žonglér (25 tisíc korun)



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka