Trolejbusová linka číslo 10 ve směru od Černic změní od září trasu

Rada města Plzně schválila změny v provozu městské hromadné dopravy. Od 1. září bude upravena trasa trolejbusové linky číslo 10.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ve směru od Černic bude ze zastávky U Radbuzy linka nově vedena po ulicích U Trati a Borská přes zastávky Radobyčická, Jižní Předměstí, dále po Koperníkově ulici do zastávky Tylova, Tylovou ulicí do zastávky U Práce, po Americké třídě do zastávky Mrakodrap, dále do Prokopovy ulice a zpět do Černic. V průmyslové zóně vznikne nová zastávka na znamení nazvaná Cínová na linkách číslo 15, 17 a 18 v Borské ulici v úseku mezi stávajícími zastávkami Techmania a Karlov.

„V současné době se trolejbusová linka číslo 10 vedoucí přes Černice, Slovany, Doudlevce ETZ do Pařížské otáčí blokovým objezdem přes Anglické nábřeží, Sirkovou ulici a Americkou. Linka tak neumožňuje přímé spojení na Klatovskou třídu a přestupní uzel U Práce s tramvajovou linkou číslo 4.  Po dokončení stavby rozšíření Borské ulice od Klatovské po Němejcovu v roce 2015 a vybudování nového trolejového propojení Doudlevecké a Němejcovy ulice vznikla možnost zavedení trolejbusového provozu do ulice U Trati a Borské ulice,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík. 

Hlavní přínos změny trasy je v rozšíření nabídky obsluhovaného území pro cestující jedoucí od Černic, Slovan a Doudlevec, neboť obsluha Anglického nábřeží bude nadále zajištěna linkou 13 a nově cestujícím přibude lepší dostupnost Technického a ekonomického úřadu Magistrátu ve Škroupově ulici (případně krajského úřadu) a zlepší dostupnost území kolem Klatovské třídy, uzlu U Práce, případně Centrálního autobusového nádraží. 

V případě druhé změny, zřízení nové zastávky Cínová, byly pro tyto účely při rekonstrukci Borské ulice postaveny zálivy pro trolejbusovou zastávku v úseku mezi zastávkami Techmania a Karlov. Ta nebyla aktivována z důvodu malé zastavěnosti okolí a tudíž malé předpokládané poptávky. „Vzhledem k tomu, že je v současné době okolí již více zastavěno a město registruje nejméně 2 žádosti o zřízení zastávky, a to ze středního odborného učiliště a Autosalónu Šmucler, bude zastávka aktivována,“ doplnil Petr Náhlík. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka