Tým studentské formule přivezl z Itálie 4. místo, teď bojuje v Mostě

Studentský Racing Team Pilsen ze Západočeské univerzity v Plzni se ve dnech 19. – 23. července zúčastnil mezinárodního závodu Formula Student Italy.

Cílená propagace v Plzni

Soutěž se konala na okruhu Riccardo Paletti ve městě Varano de’ Melegari, kam dorazilo celkem 66 týmů a více než 1350 studentů z 20 zemí. V závodech Formula Student musí týmy absolvovat celkem osm disciplín. Plzeňský tým dokončil závěrečnou vytrvalostní disciplínu na 22 km na 7. místě, což  mu v soutěži zajistilo celkové 4. místo s počtem 734 bodů a historicky nejlepší výsledek Západočeské univerzity v Plzni. O medailové pozice má šanci zabojovat tento týden na závodu studentských formulí v Mostě. 

Do závěrečného vytrvalostního závodu tým vstupoval s celkovým počtem 496 bodů z doposud možných 625 a s velkým očekáváním, protože již tento bodový stav dával týmu šanci umístit se na předních pozicích. Avšak během přípravy vozu na vytrvalostní závod byla odhalena závada na alternátoru, která způsobovala problémy s dobíjením. „Problém jsme vyřešili výměnou alternátoru, který se nám podařilo získat ráno v den závodu v místním servisu. Celý závod navíc provázely vysoké teploty přesahující 40 stupňů Celsia, což bylo pro řidiče i techniku velmi náročné. Přesto se nám podařilo závod dokončit na krásném 7. místě, a celkově jsme tak skončili čtvrtí,“ říká týmový kapitán Michal Skovajsa.

Na tento úspěch se studenti pokusí navázat ve dnech 2. – 5. srpna na soutěži Formula Student Czech, pořádané na polygonu v Mostě.

Nový model závodního vozu UWB04 představili 30. června studenti čtyř fakult Západočeské univerzity v Plzni: strojní, elektrotechnické, ekonomické a fakulty aplikovaných věd. Oproti předchozímu modelu má vůz vylepšenou jízdní dynamiku – studenti kompletně přepracovali systém řízení včetně ergonomického volantu z uhlíkových vláken, pohonné jednotky a několika dalších systémů. Aby mohli monitorovat vůz během testování a závodů, byl navržen systém online telemetrie s monitorovacím softwarem. Díky tomuto systému je možné sledovat informace v reálném čase a získávat data z více než 30 senzorů. Poprvé vyrazila nová formule na závodní okruh právě v Itálii.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka