Ukradl lopatu a rozbíjel v Plzni okna u domu i aut

Neoprávněně vstoupil na cizí pozemek, ukradl lopatu, rozbíjel okna u domu i u vozidel, a to i na silně frekventovaných místech. Skončil ve vazbě.

Cílená propagace v Plzni

 Kriminalisté 2. oddělení obecné kriminality Městského ředitelství policie Plzeň zahájili trestní stíhání sedmatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody, poškození cizí věci, krádež a výtržnictví. Obviněný dne 12. února 2023 v odpoledních hodinách v Plzni  neoprávněně vnikl na oplocený pozemek rekreačního objektu, kde přistoupil k majiteli a v úmyslu získat majetkový prospěch mu prošacoval kapsy. Majitel následně odešel do domku, kde chtěl zavolat policii, ale obviněný ho uvnitř zamkl.  Ze zahrady si vzal lopatu, kterou rozbil okno domku a lopatu přitom zlomil a z pozemku odešel. V další ulici pak přistoupil k vozidlu autoškoly, u kterého zlomenou lopatou rozbil sklo předních dveří, křičel na žáka autoškoly, ať vyleze z vozu, což neudělal a za součinnosti instruktora s vozidlem vycouval, ujel a přivolal policii. Poté agresor přistoupil k vozidlu stojícímu na červenou, otevřel dveře od vozu a na osádku křičel, ať taky vystoupí, a přitom řidičce odpoutal bezpečnostní pás. Pak udeřil rukou do střechy vozidla. V tu dobu byl na místě zadržen hlídkou policistů a umístěn do policejní cely.

     Výše uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu Plzeň - město ve spojení s usnesením Krajského soudu v Plzni odsouzen pro zločin loupež k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání tří let a šesti měsíců, kdy trest vykonal 1. února 2023. Případ si převzali kriminalisté. Spolu se spisovým materiálem státnímu zástupci dali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Byla zde důvodná obava, že obviněný bude trestnou činnost opakovat. Soudce návrh státního zástupce akceptoval, a tak je obviněný stíhaný vazebně.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
17.02.2023 07:04



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka