Ukrajinské děti v Plzni si mohou vybrat z 300 volnočasových aktivit

Plzeň dala dohromady seznam téměř 300 volnočasových aktivit, které mohou využít děti prchající před konfliktem na Ukrajině. Město nyní seznam předalo organizaci Člověk v tísni.


Jejím prostřednictvím bude nabídka zveřejňována na portálu Pomáhej Ukrajině, a to konkrétně na ttps://www.pomahejukrajine.cz/nabidky. Akce jsou pravidelné i jednorázové, jsou určeny dětem různého věku, a to s doprovodem i bez doprovodu rodičů. Velká část nabízených aktivit je zdarma.

„Vyzvali jsme naše partnery z příspěvkového a neziskového sektoru, zda by nabídli volnočasové aktivity určené speciálně pro děti válečných běženců. Ta výzva se setkala s nevídaným zájmem, během týdne na ni reagovala řada subjektů z oblasti školství, kultury, sportu a sociálních služeb. Všem za to moc děkuji,“ uvedl primátor Pavel Šindelář.

Cílem je umožnit dětem, které kvůli válce na Ukrajině utekly spolu s rodiči ze svých domovů, co nejrychleji zapomenout na traumatické zážitky a snáze se tak adaptovat v novém prostředí. Právě k tomu jim mohou pomoci zájmové kroužky, kurzy a další volnočasové aktivity, v seznamu je jich kolem tří stovek.

Každou středu odpoledne tak například mohou ukrajinské děti ve věku osm až 15 let v Plzni navštěvovat výtvarné a tvořivé dílny zaměřené na modelování, malbu, tvorbu koláží, práce s papírem, animaci, komiks, ilustraci a podobně.  Ve stejný den pro ně také například připravila Knihovna města Plzně ve své hlavní budově ve Smetanově ulici Čtení pohádek v ukrajinštině. Vybrat se dá ale i z různých sportovních i jinak zaměřených kroužků.

Z jednorázových aktivit je v nabídce například 17. dubna představení na Malé scéně Divadla J. K. Tyla. Pro vstup dětí a jejich dospělého doprovodu je v tomto případě nutná registrace předem.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 04.04.2022 14:06



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka