Univerzita poslední prázdninový týden pořádá letní JuniorFEL

Poslední prázdninový týden je tradičním termínem pro letní školu JuniorFEL, kterou pořádá fakulta elektrotechnická. Ta je tradičně určena pro žáky 5.–9. tříd základních škol nebo primy až kvarty víceletých gymnázií se zájmem elektrotechniku.

Jarní servisní akce AUTO CB

Novinkou vletošním roce je JuniorFEL pro studenty netechnických středních škol ve věku 16–19 let. Během posledního srpnového týdne se všichni účastníci seznámí srozumitelnou a hravou formou se základními poznatky a zajímavostmi voborech elektrotechnika a elektronika.

Pro obě části JuniorFEL je připraven samostatný program zohledňující věkovou skupinu a znalosti účastníků. Během týdne se například dozvědí co je elektřina, jak vznikají blesky, jak si vytvořit elektrický obvod, jakým způsobem se šíří rádiové vlny, co pohání tramvaje a trolejbusy a jak funguje gyroskop. Všichni si také vyzkoušejínaprogramovat robota, poměřit své síly při výrobě elektřiny nebo odhalit skrytý vysílač. Na závěr je čeká slavnostní promoce, při které budou všem studentům předány absolventské diplomy.

Pořadatel: Fakulta elektrotechnická ZČU

Termín: 28.8.–1.9.2017

Místo konání: Fakulta elektrotechnická ZČU, Univerzitní 26, Plzeň (areál Bory)


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka