Univerzita pořádá v úterý Běh s rektorem a otevře nová sportoviště

Po loňské úspěšné premiéře zve Západočeská univerzita v Plzni i v letošním roce na Běh s rektorem. Sportovní akce se odehraje v úterý 16. května od 16 hodin v borském kampusu.

Cílená propagace v Plzni

Přihlášené dvojice opět čeká štafetový běh v délce 1,5 kilometru okolo univerzitního areálu. Akce je určena nejen studentům a zaměstnancům univerzity, ale i absolventům a široké veřejnosti. Součástí programu bude rovněž slavnostní otevření venkovních sportovišť.

Nejprve odstartuje zahřívací kolo v délce 400 metrů a poté samotný závod. Každý ze dvojice poběží střídavě dva okruhy. Trasa povede okolo celého kampusu, start a cíl bude před tělocvičnou. Přihlásit se může kdokoli, kvůli organizaci štafetového běhu je pouze třeba, aby se zájemci po dvojicích předem zaregistrovali na stránkách katedry tělesné výchovy a sportu. Ti, kdo nepoběží, mohou přijít alespoň fandit svým kolegům ve sportovních dresech.

„Není třeba obávat se náročnosti, nejde o trofeje, ale o to, abychom se na chvíli odreagovali od pracovních či studijních povinností a společně se pobavili,“ říká rektor Miroslav Holeček. „Loni jsem se trošku obával, když kolegové běh s rektorem vymysleli, protože jsem spíš cyklista než běžec. Nakonec mě ale akce příjemně překvapila a rozhodně jsem byl hrdý na své umístění,“ dodává se smíchem rektor, který v loňském roce skončil ve dvojici s prorektorem Ladislavem Čepičkou přesně uprostřed, na 27. místě, a nechal tak za sebou řadu ostatních běžců. Letos se chystá běžet v tandemu s kvestorem univerzity Petrem Benešem.

Prvních padesát přihlášených dvojic obdrží po doběhnutí pivo na osobu zdarma, nejrychlejší tři dvojice budou oceněny. Zároveň bude vyhlášen i vítěz celouniverzitní soutěže O pohár rektora, v níž fakultní týmy soupeřily od října do dubna v individuálních i kolektivních sportech. Součástí letošního programu bude rovněž slavnostní otevření nových venkovních sportovišť – travnaté volnočasové plochy a horolezecké stěny. Tu si budou moci zájemci také sami vyzkoušet.

Podrobné informace a přihlášky najdou zájemci na webu katedry tělesné výchovy a sportu – kts.zcu.cz.




The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka