Úterní nehoda na D5: Čtyři mrtví, tři vážně zranění

Střet nákladního a osobního vozu u sjezdu na Litice má fatální následky. Řidiče kamionu policie zadržela


V úterý byla těsně před devátou hodinou ráno oznámena dopravní nehoda na 80 kilometru dálnice D5. K události došlo za tunelem Valík  ve směru na Rozvadov u sjezdu číslo 27.
Dle základních informací policie z místa došlo ke střetu nákladního vozu tovární značky MAN a osobního vozidla tovární značky VW. V současné době probíhá na místě zásahu vyprošťování a záchrana zraněných osob za účasti letecké služby. Dle prvotních zpráv zemřely v osobním voze čtyři osoby a dvě byly s těžkým poraněním transportovány do plzeňské nemocnice.
Z důvodu prováděného zákroku a následného vyšetřování bude dálnice v místě nehody na dobu nezbytně nutnou uzavírána. Odklon dopravy je řešen před místem nehody, kdy vozidla jsou odkláněna na Plzeň.

Aktualizace 11.00 hod.:

V rámci vyšetřování nehody vyšlo najevo, že v osobním voze bylo transportováno 7 osob. Z tohoto počtu 4 osoby zemřely a 3 osoby byly převezeny ve vážném stavu do nemocnice. Řidič nákladního vozu zřejmě žádné zranění neutrpěl.
Dle potřeb je v současné době dálnice uzavírána na nezbytně nutnou dobu. Jinak je provoz částečně omezen do jednoho jízdního pruhu a řídí ho na místě dopravní policisté, proto žádáme řidiče o maximální opatrnost a trpělivost.

Aktualizace 11.45 hod.:

K dalším okolnostem nehody bylo zjištěno, že se jednalo o 7mi místný osobní vůz, do kterého zezadu narazil nákladní automobil. V osobním voze cestovali starší cizinci (občané Rumunska) ve věku kolem 50 let. Řidič nákladní vozu se na místě podrobil dechové zkoušce ke zjištění přítomnosti alkoholu, ta byla negativní.
Všechny okolnosti nehody budou šetřeny policisty služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň. Rozhodné bude ve věci i posouzení znalcem, který se rovněž na místo kolize dostavil.

Aktualizace 11.45 hod.:

48letý řidič  nákladního vozu byl zadržen, ve věci jsou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Provoz na dálnici je z důvodu úklidu komunikace stále omezen, jakmile budou kompletně následky nehody odstraněny, provoz bude opět zcela obnoven.





Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 29.03.2016 10:55



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka