V bazénu Radbuzy cvičili strážníci se záchranáři

V minulém týdnu proběhl již druhý ročník cvičení strážníků Městské policie Plzeň a Vodní záchranné služby Červeného kříže v bazénu Sportovního klubu Radbuza Plzeň, z.s.

Cílená propagace v Plzni

Cílem bylo procvičení základních dovedností záchrany tonoucího z vody a základní normy zdravotnických znalostí, i když každý by si velmi přál, aby strážníci tyto znalosti nemuseli nikdy použít.

Cvičení se strážníky provedl Jan Fischer, předseda Vodní záchranné služby Českého červeného kříže (VZS ČČK) a Tomáš Kutil, člen VZS ČČK. „Se strážníky cvičíme jednoduchou metodu záchrany z vody tak aby byli schopni zasáhnout ve všech typech vodního prostředí, na tekoucích vodách, rybnících i při proboření člověka v ledu. Plzeň je město čtyř řek, několika jezů, soustavy rybníků, máme zde přehradní nádrž, vše na území města, proto je velice reálné že jednotka městské policie může být na místě události první a bude třeba zasáhnout ve vodě“, informuje Jan Fischer z Vodní záchranné služby Plzeň, který je i garantem tohoto školení.

„Jednou z našich priorit je bezpečnost v našem obvodě a tudíž i podpora městské policie, které se snažíme věnovat systematicky a tento kurz je jedním z příkladů naší spolupráce. Dále je také třeba poděkovat vedení SK Radbuza, že s námi úzce spolupracovalo na zajištění tohoto školení a Vodní záchranné službě Plzeň za její perfektní přípravu a provedení“, řekl David Procházka, místostarosta plzeňského centrálního obvodu, který provedl zahájení  cvičení.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka