V Dolní Lukavici v pátek začínají Haydnovy hudební slavnosti

Už v pátek 11. 9. 2015 v 17:00 bude v kostele sv. Petra a Pavla v Dolní Lukavici zahájen 23. ročník Haydnových hudebních slavností.

Cílená propagace v Plzni

 Záštitu nad festivalem, který vedle hudebních produkcí přináší i pozvání do skvostů historické architektury převzala symbolicky generální ředitelka Národního památkového ústavu Naděžda Goryczková.

15 festivalových koncertů letos zavítá na čtrnáct zajímavých míst v regionu jižního Plzeňska. Vedle tradičních destinací se posluchači podívají poprvé např. do kostela sv. Jakuba na Prusinách a po malé odmlce znovu do Lužan nebo staroplzeneckého malostranského kostela Nar. P. Marie. I letos přijaly pozvání organizátorů z České společnosti Josepha Haydna skutečné hvězdy hudebního nebe. Do Haydnova kraje zavítá mj. jeden z nejlepších českých varhaníků Michal Novenko, s Ensemble Sporck vystoupí v Letinech sopranistka Gabriela Eibenová, přijedou i kníže violy da gamba, výtečný Petr Wagner nebo hobojový mág Vilém Veverka. V kostele na Prusinách u Nebílov vystoupí španělská tanečnice a hráčka na kastaněty Ludovica Mosca. 

Festivalová dramaturgie je v roce 2015 v souladu s letošními významnými hudebními výročími (Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Domenico Scarlatti, Jan Dismas Zelenka, Jiří Antonín Benda, Jakub Jan Ryba) zaměřena na téma hudebního baroka v celé jeho šíři - od přelomu renesance a raného baroka až po jeho doznívání a nástup rokokového stylu a klasicismu. Posluchač má na výběr od hudby přes divadlo až k tanci, od vážné hudby k folkloru, od českých zemí, Rakouska a Německa až po Slovinsko, Itálii, Španělsko, Katalánsko, Francii, Nizozemí Anglii a Irsko. Veškeré informace k festivalovým programům naleznete na www.haydn-festival.eu, vstupenky budou v prodeji vždy před jednotlivými koncerty. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka