V domě na Plzeňsku unikal plyn, tři lidé skončili na emergency

V neděli v nočních hodinách vyjížděli policisté k oznámení dívky, která uvedla, že se po půlnoci náhle vzbudila a zjistila, že její rodiče mají blíže neurčené zdravotní problémy.


Do obce na severním Plzeňsku byla ihned vyslána hlídka policistů z obvodního oddělení Třemošná. Ti vstoupili se záchranáři do domu, kde detekovali, že zřejmě dochází k úniku plynu.

 Uvnitř domu se nacházela oznamovatelka (ročník 2001), dále muž (ročník 1973), který ze zdravotních důvodů s hlídkou nedokázal komunikovat a žena (1975), která byla v bezvědomí. Policisté a záchranáři nezaváhali ani vteřinu a i přes zřejmý únik plynu okamžitě zahájili záchranu osob a dostali je pryč z domu do bezpečí. Tam jim byla poskytnuta bezodkladná první pomoc a posléze byly všechny tři osoby transportovány na emergency do Fakultní nemocnice Plzeň.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a prověřují všechny okolnosti případu. Prozatím zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že v domě mohlo dojít vlivem špatného spalování plynového kotle k úniku oxidu uhelnatého, kterého se osoby spící uvnitř domu nadýchaly.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 11.03.2018 12:30



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka