Párky, které neobsahují žádné náhražky masa, přináší malým milovníkům uzenin Drůbežářský závod Klatovy. Dětské párky bez „éček“ patří k jejich prověřeným a dlouhodobě oceňovaným výrobkům. Proto se na ně mohou spolehnout nejen rodiče lámající si hlavu nad složitými údaji o složení výrobků, ale především jejich děti. Dětské párky bez „éček“ jsou vyrobeny z šedesáti osmi procent kvalitní kuřecí svaloviny, neobsahují žádné fosfáty, dusitany ani přidaná barviva a jsou bez chemické konzervace.
„Kvalita našich výrobků je pro nás prioritou, a protože děti tvoří nedílnou součást konzumní společnosti, zaměřujeme se na výrobky, které jsou vhodné i pro ně,“ říká Ing. David Bednář, generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy. „Naše společnost vyrábí dětské produkty odpovídající náročným požadavkům. Mezi výrobky určené dětem patří i Dětské párky bez „E“, které se v roce 2010 staly vítězi v soutěži Regionální potravina v kategorii masné výrobky, dále získaly ocenění za dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2011 a Česká chuťovka 2011 - Dětská chuťovka, a jsou držitelem certifikátu národní značky kvality KLASA 2011,“ dodává David Bednář.
Do uzenin se často přidávají chemické látky, aby zvýšily vaznost vody a pevnost výrobku. Drůbežářský závod Klatovy nahrazuje tyto látky přírodní amarantovou moukou. Amarant neboli laskavec je obilovina, která má nejvyšší obsah vlákniny a proteinů ze všech obilovin. Navíc je zdrojem vápníku, hořčíku a kyseliny listové. Dusitan sodný je v Klatovech nahrazován výtažkem třešně Acerola. Jde o keř nebo nízký strom, jehož plody jsou velmi bohaté na vitamin C. Glutaman sodný je v dětských párcích z Klatov nahrazen přírodními kvasničnými extrakty, které vznikly při fermentaci a kvalitně nahradí běžně používané chuťové zvýrazňovače.
Párek není pokrm, který by měl v dětském jídelníčku zaujímat každodenní místo. Je vhodný jako doplněk pestré stravy, pro nasycení při výletech či jako menší svačinka. Dětské párky z Klatov jsou vyrobeny z 68 procent z kvalitní kuřecí svaloviny bez chemické konzervace, obsah tuku činí maximálně 19 procent.