V lese u Holýšova našli protitankové miny

Pyrotechnik na místě zjistil, že se jedná o cvičné kovové protitankové miny. Policie radí: Když najdete munici, s ničím nemanipulujte!

Jarní servisní akce AUTO CB

V pondělí 17. října 2016 v 10:46 hodin přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o tom, že při sázení stromků v lesním porostu v bývalých vojenských kasárnách za obcí Holýšov byla nalezena munice. Zřejmě mina. Policisté Obvodního oddělení Holýšov ihned vyjeli na místo, zajistili místo nálezu a zamezili přístup nepovolaným osobám. Až do příjezdu pyrotechnika střežili místo nálezu munice z bezpečné vzdálenosti. Příslušník Pyrotechnické služby Policie České republiky po příjezdu na místo nálezu sdělil, že se jedná o cvičné kovové protitankové miny. Celkem čtyři nalezené kusy si převzal a odvezl ke zničení.

V souvislosti s tímto případem upozorňuje policie občany, aby s žádným předmětem připomínajícím munici nemanipulovali. Nebezpečí nalezené munice tkví zejména v tom, že není zřejmé, v jakém stavu se nachází iniciační mechanismy. Některé mohou být vlivem času naprosto nefunkční, jiné se stanou časem maximálně citlivými na vnější podněty. Pokud kdekoliv naleznete předměty (například při výkopových pracích či úklidu), u kterých budete mít podezření, že by se mohlo jednat o munici či její součást, veškerou činnost přerušte a přivolejte Policii České republiky. Policisté pyrotechnické služby si převezmou předmět k likvidaci. Porušením uvedených zásad může dojít k ohrožení života nebo zdraví osob.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 19.10.2016 07:09



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka