V mázhausu radnice opět stojí Velký plzeňský betlém

Plzeň se pyšní unikátním betlémem. Po roce opět stojí v mázhauzu radnice a má přes osm stovek postaviček. Jsou reálné – sami sebe vymodelovali obyvatelé města.

Jarní servisní akce AUTO CB

První figurky pro Velký plzeňský betlém vyrobili v roce 2000 studenti a jednalo se o hlavní postavy Marie, Josefa, Ježíška a Tří králů. Postupem času se vytvořila tradice a nové postavy Plzeňanů putující do Betléma stále přibývají. Jde o doktory, zedníky a další profese, nechybí někteří politici.

Lidé vytvářejí z figurek celé rodiny. A není výjimkou, že když se rodina rozroste, vyrobí autoři podle nového člena další postavičku a do betléma ji přidají.

Od soboty 11. prosince v mázhauzu radnice na náměstí Republiky v Plzni opět slouží vánoční pošťák a rozdává razítka, prodává pohledy a betlémky. Děti mohou do schránky vložit tajná přání Ježíškovi.

Zároveň probíhá tradiční soutěž pro mateřské školy a 1. stupně základních škol, v letošním roce na téma Vánoční pekárna, aneb cukroví, co se nezkazí. Třídy mají za úkol vyrobit kolekci cukroví z trvanlivého materiálu. Výrobky pak budou vystaveny u vánoční pošty a veřejnost má možnost pro ně hlasovat. První tři místa z každé kategorie čeká drobná odměna.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka