V pátek bude cvičně hořet v klatovském kině Šumava

V pátek 27. března 2015 v době od 10:00 do 12:00 hodin se odehraje v klatovském kině Šumava netradiční představení.


V průběhu promítání pro studenty místní Střední zdravotnické školy vypukne v prostorách pod hledištěm požár. Kouř pronikne netěsnostmi v podlaze do horních řad sedadel a rozšíří se do celého prostoru.  V důsledku zakouření se aktivují čidla EPS a zapne se nouzové osvětlení.

Personál kina prověří příčinu aktivace EPS a následně zahájí činnost směřující k evakuaci diváků - informuje diváky, aby opustili prostor únikovými cestami.

Z důvodu silného zakouření není personál schopen jak likvidovat požár, tak v důsledku chaotického chování přítomných odvést všechny diváky do bezpečí.

Je nutné, aby hasiči provedli zklidnění panického chování přítomných, evakuaci zbylých diváků, transport zraněných, zjištění místa požáru a následnou likvidaci požáru. Dále je nutno provést průzkum se zaměřením na vyhledávání osob, u kterých mohlo dojít ke ztrátě orientace a možnosti upadnutí do bezvědomí v důsledku intoxikace.

Účelem cvičení je v jedné rovině prověřit činnost personálu kina při řešení požáru v objektu kina Šumava před příjezdem jednotek PO, ověřit jejich schopnost spolupracovat s jednotkami a v druhé rovině mimo jiné ověřit taktiku zásahu, možnost využití výškové techniky a ověřit funkčnost hydrantové sítě.

V rámci taktického cvičení nebude vyhlášen celý I. stupeň požárního poplachu, cvičení se zúčastní pouze personál kina Šumava a jednotka HZS Klatovy.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 26.03.2015 10:05



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka