V pátek projede Plzní Tříkrálová tramvaj

Organizátoři Tříkrálové sbírky zvou veřejnost na projížďku Tříkrálovou tramvají. „6. ledna bude v Plzni opět jezdit tříkrálová tramvaj“, uvedl mluvčí Diecézní charity Plzeň Miroslav Anton.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Díky PMDP bude historický vůz z roku 1956 typu T1 jezdit zdarma podle zvláštního jízdního řádu. Zveme všechny, kteří si chtějí spolu s námi připomenout příchod Tří králů, nebo se jen tak svézt a strávit pár příjemných chvil za doprovodu koledníků“. V tramvaji během jízdy budou zpívat sbory a další hudebníci. Např. Lenka Pachnerová , sbor Mikulášského gymnázia, Petr Merxbauer (Strašlivá podívaná), sbor Koinonie Litice nebo Ilon Leichtová.
Slovem i hrou na kytaru přispěje i emeritní biskup plzeňský František Radkovský. Zájemci budou moci přispět do tříkrálových kasiček. „Každý rok po skončení sbírky se nám ozývají lidé, kteří by rádi uvítali koledníky ve svých domácnostech, ale my se o tom dozvídáme pozdě“, doplňuje ředitel DCHP Jiří Lodr. „Tak třeba využijí tuto možnost, tramvaj je vlastně takový mobilní tříkrálový kolednický prostředek“. 


Vybrané záměry využití Tříkrálové sbírky
 


Plzeň: Podpora Domova pro matky s dětmi v tísni a Domova sv. Aloise pro osoby trpící demencí. 

Stříbro: Provoz Domova pro seniory a pomoc sociálně slabým žákům ze Základní školy v Mánesově ulici. 

Rokycany: Provoz Domova pro seniory sv. Pavla a noclehárna Byt sv. Lukáše. 

Klatovy: Podpora Domova pokojného stáří, Domova pro matky s dětmi v tísni, Charitní pečovatelské služby, Charitní ošetřovatelská služby a Osobní asistence.

Domažlice: Podpora sociálně terapeutických dílen v Domažlicích a Meclově a terénní, ambulantní a pobytové formy sociální rehabilitace.

Ostrov: Navýšení kapacity Domova pokojného stáří v Ostrově o dalších 18 lůžek.

Karlovy Vary: Vybudování terapeutické zahrady pro osoby trpící demencí. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka