V pátek začínají prázdniny, Plzeň spustí rekonstrukce na školách. 31. ZŠ získá zázemí pro krizové situace

Rekonstrukce za víc než deset milionů korun uskuteční o letních prázdninách na svých základních školách město Plzeň. Největší investicí je nástavba stávajících šaten v areálu sportovišť u 31. základní školy, která již začala a potrvá do listopadu.


Nové prostory za 3,5 milionu korun poslouží nejen pro potřeby školy, s jejich využitím město počítá v případě krizových situací, mimo jiné pro náhradní ubytování. 31. základní škola už takto krizové situaci posloužila, před třemi lety v ní našli zázemí studenti z Francie, jejichž autobus havaroval u rokycanského sjezdu z dálnice D5. 

„31. základní škola, která se nachází na největším plzeňském sídlišti Lochotín, byla naším odborem krizového řízení určena jako místo pro řešení specifických situací. Je to povinnost ukládaná nám vyhláškou ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. To, že prostory vzniknou právě tam, má logiku a rozvine to potenciál místa. Jsem rád, že v případě maléru dokáží okamžitě poskytnout 24 lůžek,“ uvedl primátor města Plzně Martin Zrzavecký. Součástí nástavby budou čtyři pokoje, každý se šesti lůžky, sociální zařízení a také kuchyňka. 

Podle ředitele školy Václava Fišera spolupracuje 31. základní škola už více než deset let s odborem krizového řízení magistrátu. „Nastanou-li velké povodně či jiné závažné události a ocitnou-li se některé děti bez rodičů, jsme připraveni jim poskytnout péči po dobu 24 hodin, tedy ubytování, stravování, zajištění programu pro volný čas i vzdělávání, než se najdou jejich rodiče nebo jiní příbuzní,“ vysvětlil ředitel. Budování nástavby za 3,455 milionu korun včetně DPH začalo 3. května, termín dokončení je 16. listopadu. V době, kdy nebude zázemí využito pro krizové účely, počítá sportovně orientovaná škola s tím, že jej budou využívat sportovci přijíždějící například na soustředění.  

Podle technického náměstka primátora Pavla Šindeláře přesahují letošní celkové investice města do úprav na školách deset milionů korun. „Stejně jako v minulých letech i letos město pokračuje zejména ve výměnách oken, v opravách podlah, výměnách obkladů a dlažeb a podobně. Rekonstrukce, opravy a úpravy většího rozsahu zajišťuje magistrátní odbor investic o prázdninách na sedmi školách, celkem se jedná o devět akcí,“ uvedl Pavel Šindelář.  

Rekonstrukce, opravy a úpravy většího rozsahu budou realizovány na: 


21. ZŠ: rekonstrukce výměníkové stanice a nové ústřední vytápění v tělocvičnách (1,754 milionu korun včetně DPH) 

28. ZŠ: kompletní výměna obkladů a dlažeb v jídelně (2,436 milionu korun včetně DPH) 

33. ZŠ: výměna oken v tělocvičně (691 tisíc korun včetně DPH)

33. ZŠ: protihluková opatření v hale plaveckého bazénu (459 tisíc korun včetně DPH)

2. ZŠ: dokončení výměny oken (916 tisíc korun včetně DPH)

31. ZŠ: nástavba šaten (3,455 milionu korun včetně DPH)

31. ZŠ: generální oprava podlahy v tělocvičně (990 tisíc korun včetně DPH) 

1. ZŠ: výměna výplní stavebních otvorů severní strany pavilonu (1,257 milionu včetně DPH)

10. ZŠ: oprava palubové podlahy v tělocvičně (nyní probíhá soutěž)



Komentáře

  • Před 8 roky

    Také budeme rekonstruovat. Už jsme si objednali firmu http://www.completsan.cz/services/hydroizolace/ a budeme muset dělat novou hydroizolaci, neboť nám v některých třídách začal prosakovat strop...

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka