V Plzni se natáčel studentský dokumentární snímek I Am Influncer

I Am Influncer je krátký dokumentární film mladého režiséra Pavla Bartovského, který pojednává o současném trendu influencerů. Snímek se zaměřuje především na jejich vliv na dětské publikum.

Jarní servisní akce AUTO CB

Průvodci dokumentárního příběhu - a obsazenými herci - jsou známé mladé osobnosti on-line světa.

Mezi hlavní protagonisty dokumentu se zařadila například Naty Hrychová, která se proslavila již
ve svých devíti letech přezpívanými covery známých písní. Její videa dosahují stovky tisíc i miliony zhlédnutí. Dalším protagonistou je youtuber Martin Hložek, vystupující na sociálních sítích pod pseudonymem Project Creep. Z pozice třídního šaška se postupně vyprofiloval do světa tvorby sketchů a krátkých filmů, které v současnosti patří k nejsledovanějším a nejvíc trendy videím na českém a slovenském YouTube. Videa často tvoří spolu se svou přítelkyní - fotografkou Diviškou Stefflovou. Ta je další protagonistou filmu. Poslední osobností je Lukáš Fritcher, známý pod přezdívkou Lukefry. Tento influencer, bavič a moderátor patří k úplně první generaci youtuberů v Čechách a na Slovensku.

“Kromě nahlédnutí do často nelehkého života mladých influencerů by měl snímek sloužit i jako specifický manuál pro rodiče. Ukazuje, jak mají ochránit své děti před negativním vlivem sociálních sítí. Vztah protagonistů s jejich vlastními rodiči bude tvořit výraznou část filmu. Chtěli jsme tak přispět i jakousi reflexí ve vnímání sociálních sítí starší generací a vztahu dnešních dětí a rodičů obecně”, uvedl režisér Pavel Bartovský.

Dokumentární film se natáčel kromě Prahy a jejího okolí i v Plzni. Ta je totiž rodným místem a neodmyslitelnou lokací ve videích jednoho ze zmiňovaných protagonistů - Martina Hložka alias Project Creep. Kromě centra města se dále natáčelo také v Červeném Hrádku u Plzně.

Tvůrci filmu jsou studenti Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni v čele s již citovaným režisérem a scénáristou Pavlem Bartovským. Ten má za sebou kromě divácky úspěšného krátkého dokumentárního portrétu o Petru Bruknerovi (2019) i krátký hororový film Visitor (2020), který pojednává o domácím násilí páchaném na ženách. Snímek získal řadu ocenění po celém světě včetně samotného Hollywoodu.

Studentský dokumentární film I Am Influencer by měl být dokončen v průběhu jara letošního roku. Tvůrci mají cíl nabídnout jej také do TV distribuce.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 05.03.2022 17:04



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka