V Plzni se stal nejlepším výčepním Miroslav Vorlík

Za branami pivovaru Plzeňský Prazdroj se tento týden uskutečnilo první regionální kolo mezinárodní soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2010 o nejlepšího výčepního. První místo obsadil Miroslav Vorlík z plzeňské restaurace Na Spilce. Plzeňského kola se zúčastnilo 35 výčepních, barmanů a barmanek...

Jarní servisní akce AUTO CB

Za branami pivovaru Plzeňský Prazdroj se tento týden uskutečnilo první regionální kolo mezinárodní soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2010 o nejlepšího výčepního. První místo obsadil Miroslav Vorlík z plzeňské restaurace Na Spilce. Plzeňského kola se zúčastnilo 35 výčepních, barmanů a barmanek, přičemž pět nejlepších postoupilo do národního finále, které se uskuteční 10. srpna.
„Účastním se již poněkolikáté, vždy s dobrým výsledkem, ale ještě nikdy jsem regionální kolo nevyhrál.“ prohlašuje Miroslav Vorlík. „V národním finále bude opět velká konkurence, ale mojí výhodou je, že znám důvěrně pivovarské prostředí i pivo. Vždyť čepuju přímo v pivovaru,“ dodává Vorlík.
Soupeřové plzeňských barmanů vzejdou z dalších regionálních kol, která budou pokračovat 16. a 17. června v Praze a 18. června v Ostravě. I z nich postoupí vždy pět nejlepších. Společně tak utvoří elitní dvacítku, která se utká 10. srpna v národním finále. S titulem Pilsner Urquell Master Bartender České republiky získá vítěz třídenní zájezd do Dánska s návštěvou loňského vítěze soutěže a pivo na rok zdarma. Hlavní výhrou je ale samozřejmě možnost utkat se o celkový triumf v mezinárodním finále, které se koná letos v říjnu v Čechách, a sice v Praze a také přímo v hlavním městě piva, v Plzni.
„Plzeňské regionální kolo bylo hodně vyrovnané. Ale každý, kdo viděl Miroslava Vorlíka čepovat a slyšel ho o pivu hovořit, nemohl o jeho vítězství zapochybovat,“ komentuje průběh regionálního kola v Plzni starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka a dodává: „Dokážeme totiž uvařit pivo tak, jak se má vařit, dokážeme dodat pivo tak, jak je třeba, a tak, jak má chutnat. Pokud ale Pilsner Urquell není správně podáván – ve správné sklenici, při správné teplotě, s patřičnou péčí a odbornou znalostí výčepního či barmana, který rozezná pivo s velkým P od piva obyčejného –, je jasné, že zákazníci přicházejí o plný požitek z piva. V soutěži Pilsner Urquell Master Bartender se výčepní a barmani mezi sebou porovnají, mohou vyhrát hodnotné ceny, ale mnoho věcí se také naučí. To je cílem Plzeňského Prazdroje. “
Do soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2010 se přihlásilo 251 českých výčepních a barmanů. Ještě před regionálními koly proběhla internetová kvalifikace, která byla založena na vědomostních otázkách i na důvtipu řešitelů. Do každého regionálního kola postoupilo vždy 35 nejlepších výčepních.
Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender je určená všem ctižádostivým výčepním, barmankám a barmanům, kteří sdílí nadšení pro své řemeslo a pro plzeňský ležák Pilsner Urquell. K tomu, aby se z obyčejného výčepního stal mistr světa, je zapotřebí nejen dokonale načepovat pivo. Důležitými argumenty pro vítězství jsou i charismatické vystupování, umění poutavě prezentovat pivo jako jedinečný nápoj, znalosti z oblasti výroby, historie piva a péče o něj.

Postupující:
Miroslav Vorlík, Restaurace Na Spilce, Plzeň
Ronald Steiger, Penzion Na Lukách, Sušice
František Šlapák, Restaurace U Reinerů, Písek
Petr Čapek, U Salzmannů, Plzeň
Miloslav Bělský, Restaurace Sokolovna, Sušice


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 17.06.2010 07:03



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka