V Plzni začala rekonstrukce Dlouhé ulice

Rekonstrukce Dlouhé ulice v Plzni uzavřela v pondělí průjezd pro individuální automobilovou dopravu, průjezd vozidel městské hromadné dopravy zůstává zachován. Objízdná trasa pro automobily a další vozy vede přes Revoluční ulici.


Napojení Revoluční ulice na Rokycanskou je řízeno pomocí semaforů. Omezení průjezdu je předběžně plánováno do června 2018. Z důvodu rekonstrukce Dlouhé ulice dneškem také dochází k dlouhodobému přeložení zastávky „U Pietasu“ (směr centrum, Doubravka). Zastávka je pro linky č. 15, 29, 30, N3 a N6 přeložena k náhradnímu nástupišti uprostřed komunikace.

Dlouhá ulice bude kompletně zrekonstruována, a to včetně všech sítí, tedy plynu, vody, veřejného osvětlení. V lokalitě přibude zeleň i parkovací místa, celkově by mělo dojít ke zklidnění provozu. Bezpečněji by se v místě měli cítit i chodci, součástí projektu je nový přechod uprostřed ulice, který bude sloužit hlavně dětem z blízké 28. základní školy. Rekonstrukce, jejímž investorem je město Plzeň, vyjde na zhruba 60 milionů korun, sumou 10 milionů korun z  částky přispěje čtvrtý plzeňský městský obvod.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 11.07.2017 14:24



2 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka