S trochou nostalgie aneb Jak vařily naše babičky. To je název nové výstavy, která zaplnila Dům historie Přešticka. Návštěvník se dozví věci, které jsou stále aktuální, například že mezi důležitými zásadami výživy, jichž si má kuchyně hledět, jsou i tyto: Pokrmy požívej zvolna, důkladně připravené chrupem a slinami v ústech, aby mohly být žaludkem dobře zpracovány. Nebo Jídlo v pravý čas podané udržuje hlad i chuť v pravé míře... Je chybou, je-li žaludek stále naplněn.
Přízemí muzea v Přešticích se proměnilo v kuchyň zaplněnou dobovým nábytkem i nezbytnými pomocníky všech kuchařek na konci devatenáctého a začátku 20. století. Do mnoha vitrín zase tvůrci výstavy umístili sady nádobí, forem, kořenek a další. Samozřejmostí jsou kuchařské knihy. A aby iluze byla dokonalá, uprostřed výstavy na vše dohlíží figurína autorky kuchařek Magdaleny Dobromily Rettigové. Výstava je inspirovaná knihou Miroslavy Kuntzmannové "S trochou nostalgie aneb jak se vařilo a jedlo za císaře pána". Vidět ji můžete do 27. listopadu.
Dům historie Přešticka je otevřen každý den kromě pondělka. V úterý až pátek 9 – 12 a 13 až 17 hodin, o sobotách, nedělích a svátcích mezi 14 a 17 hodinou.