V úterý začne oprava Písecké ulice v Plzni, rozdělena bude do tří etap

Od 9. května začne celoplošná oprava Písecké ulice před OC Olympia Plzeň. Týkat se bude úseku od křižovatky s komunikací, která vede k čerpací stanici a KFC.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tedy zhruba 90 metrů za okružní křižovatkou Nepomucká, Písecká, K Plzenci a II/180, až po místo přibližně 85 metrů za křižovatku s účelovou komunikací pro zásobování OC Olympia Plzeň. Termínem dokončení je poslední srpnový den.

„Stavba za téměř 17 milionů korun včetně DPH je rozdělena do tří etap. Jednotlivé úseky budou postupně uzavírány, nicméně přístup do všech obchodních zařízení zůstane po celou dobu stavby zajištěn, byť jen z jednoho směru. Objízdná trasa pro automobilovou dopravu je vedena ulicemi Barvínková a Nepomucká,“ uvedl náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar. 

První etapa uzavře příjezd ke vjezdu k podzemnímu parkovišti OC Olympia od Světovaru, druhá etapa uzavře vozovku mezi vjezdem k podzemnímu parkovišti a okružní křižovatkou před Olympií a třetí etapa uzavře vlastní okružní křižovatku a část vozovky v místě zastávek MHD. Součástí akce je oprava okružní křižovatky formou kompletní výměny konstrukce vozovky včetně nových obrub, oprava Písecké ulice s lokální výměnou konstrukce vozovky, oprava chodníků, cyklostezky, zálivů, úpravy veřejného osvětlení a další. Celková cena činí
16 743 376 korun včetně DPH.

Zastávka MHD linky číslo 13, 32 a 50 s názvem NC Černice v Písecké ulici bude po dobu třetí etapy v letních měsících patrně nahrazena zastávkou Rozcestí Černice v ulici Nepomucká. Docházka do vchodu obchodního centra se tím prodlouží asi o 3 minuty. Aktuální informaci o datu přemístění zastávky cestující získají na webu Plzeňských městských dopravních podniků (www.pmdp.cz) v sekci Změny v dopravě. Cyklisté, kteří chtějí k OC Olympia dojet na kole, mohou s malými omezeními projet po cyklostezkách vedoucích v souběhu s opravovanou komunikací. Během opravy komunikace totiž budou opravovány i krátké úseky chodníku s cyklostezkou.
 
Investorem stavby je město Plzeň, respektive jeho správa veřejného statku, dodavatelem firma Robstav.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 08.05.2023 17:03



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka