Jistě víte, že i české jídlo může být „světové”. Pokud jsou základem kvalitní ingredience, kuchařský um a poctivost, vznikne při vyváženosti ceny a kvality pokrm, jenž může potěšit nejednoho gurmána. A právě propagace dobrého jídla, tradičních i novodobých českých pokrmů, plzeňských restaurací, ale také samotného města Plzně jako místa tradic i současnosti, je cílem gastronomicko - kulturní akce nesoucí název „Vařečka rytíře Žumbery“. První úspěšný ročník proběhl v září 2012, kdy akci navštívilo přes 5 000 lidí.
Další ročník se koná 7. září 2013 U SV. Jiří v Plzni Doubravce
Program
10:00 reprodukované hudba Radia Blaník
11:00 – 11:30 Pospíšil HARMONIKA family - populární muzikantská rodina, Renata a Josef. Pospíšilovi s dětmi, známí z ČT a ŠLÁGR tv
12:00 – 12:45 "Majda" Magdalena Reifová z Kouzelné školky
13:00 – 13:45 Standa Hložek
14:00 – 14:30
Kuchařská šou nestora české kuchyně Jaroslava Sapíka - přípraví a předvede pokrm Kančí na divokém česneku servírované hrabětem Valdštejnem panu Škodovi na zámku Kozel v roce 1936, se zelným salátem z Křimického zelí.
15:30 – 16:00 Milan Pitkin 1. část
16:00 – Taneční škola Dance Nation Plzeň, ukázka soutěžního tance ve stylu disco dance
16:30 – 17:00 Milan Pitkin 2. část
17:00 – 17:30 Kuchařská šou Jaroslava Sapíka – ukázka přípravy - Pikantní salát z telecího uzeného jazyka podle rytíře Žumbery, před úpravou marinovaný v Lobkowiczském černém speciálu Merlin, domácí chléb.
18:00 – 19:00 Vyhlášení výsledků, předávání cen
19:00 – 20:00 Brouci band - Beatles revival
20:30 – 21:30 Katapult s Oldou Říhou
22:00 ukončení akce – na závěr ohňostroj
9 minipivovarů nabídne k ochutnání všechny světové pivní styly. Od piva plzeňského typu přes bavorské pšeničné až po anglické ALY, včetně světlých a tmavých speciálů.
V průběhu celého dne:
Akce pro děti:
děti vaří sobě – každý si může připravit a upéct vlastní pizzu
autodrom, dětský kolotoč, trampolíny, skákací domeček
zoorbing,
možnost jízdy na elektrických dvoukolkách, tzv. segway
na závěr ohňostroj