Večerní tematické prohlídky historického centra Plzně se vrací. Od soboty

Po loňské úspěšné premiérové sezoně se do turistické a kulturní nabídky Plzně vrací večerní tematické prohlídky. Zájemci mohou vybírat ze třech okruhů.


První, určený především dětem, je provede plzeňskými bájemi a pověstmi, druhý se zaměří na to, jakým způsobem se Plzeň v průběhu staletí měnila a třetí je seznámí s plzeňskými osobnostmi. Prohlídky se konají každou sobotu od začátku června až do konce září. První prohlídka na téma Báje a pověsti plzeňské se uskuteční už toto sobotu od 19 hodin.

„Turisté i místní čím dál tím víc vyhledávají netradiční zážitky. Přesvědčil nás o tom už loňský premiérový ročník, kdy se vstupenky velice rychle vyprodaly, a my jsme byli nuceni přidávat další termíny. I z tohoto důvodu jsme se pro letošní sezonu rozhodli zdvojnásobit počet prohlídek. Vstupenky na celou sezonu si zájemci mohou koupit už nyní a to v Turistickém informačním centru anebo prostřednictvím Plzeňské vstupenky,“ uvádí Kristina Štěpánová, zástupkyně ředitelky organizace Plzeň – TURISMUS.

Večerní tematické prohlídky se budou konat každou sobotu od června až do září. Historickým centrem Plzně účastníky provedou středověký mudrc, archivářka z doby normalizace či dámy z vyšší společnosti z přelomu 19. a 20. století.  Každá z osobností však svůj výklad pojme po svém. I místní se tak o svém městě dozvědí řadu nových věcí. 
Středověký mudrc jim ukáže Plzeň bájí a pověstí. Dozvědí se, komu se podobá Plzeňská madona, proč se z plzeňské věže vyvolávalo jen na tři strany nebo kde jsou po Plzni ukryté vzácné poklady a kdo je do dnešních dnů hlídá. Tento prohlídkový okruh je uzpůsoben především dětem, pro které je během prohlídky připraven i malý kvíz.

S Plzeňskými osobnostmi vás v dobových kostýmech seznámí hned dvě průvodkyně. Obě znají z doslechu celou řadu velice zajímavých příběhů, dalo by se říct někdy až drbů. Nicméně jak se říká -  na každém šprochu pravdy trochu.
Plzeň v proměnách staletí vám nepředstaví nikdo jiný než archivářka Věra Nová. Dozvíte se od ní spoustu zajímavostí, jako například to, kde se v Plzni nacházely stáje pro slony, proč si plzeňští sami postavili kasárna nebo kdo to byli roháči. K ruce bude mít řadu starých fotografií a výstřižků z dobového tisku, díky kterým poznáte Plzeň takovou, jaká kdysi bývala, ale dnes už není.

Tematický okruh Báje a pověsti plzeňské trvá kolem 75 minut, zbývající dva okruhy maximálně 120 minut. Plnocenné vstupné stojí 100 korun, zlevněné vstupné pro děti, seniory a ZTP 50 korun. Vstupenky je možné zakoupit v Turistickém informačním centru na náměstí Republiky 41 anebo prostřednictvím Plzeňské vstupenky. Vzhledem k omezené kapacitě doporučujeme vstupenky rezervovat předem.  Sraz účastníků prohlídky je vždy před Turistickým informačním centrem.

Termíny večerních tematických prohlídek:
• Báje a pověsti plzeňské (aneb co se tenkrát povídalo): 3. června, 24. června, 15. července,
5. srpna, 26. srpna, 16. září – začátek prohlídek je v 19 hodin (vhodné od 6 let)
• Plzeňské osobnosti (aneb koho jsem tu potkala): 17. června, 8. července, 29. července, 19. srpna, 9. září, 30. září – začátek prohlídek je ve 20 hodin (vhodné od 12 let)
• Plzeň v proměnách staletí (aneb kde se nacházely stáje pro slony, kdo to byli roháči a proč si plzeňští postavili kasárna): 10. června, 1. července, 22. července 12. srpna, 2. září, 23. září  - začátek prohlídek je ve 20 hodin (vhodné od 12 let)


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka