Velhartice se loučí se sezonou tradičně - Během o hradní klíč. Na své si přijdou i nesportovci

Hrad Velhartice na Klatovsku se loučí s letošní sezonou. V sobotu (29.10) zve na tradiční zamykání hradu a běh terénem O hradní klíč.

Jarní servisní akce AUTO CB

Hrad Velhartice končí v sobotu letošní turistickou sezonu a zamyká brány. Už poosmnácté, tedy tradičně, se loučí s veřejností během o hradní klíč.

Ve 14 hodin se na nejkratší trasu vydají nejmenší, tedy pážata, po nich vyběhnou o něco starší panoši a v 16 hodin odstartují rytíři od šestnácti do sta let. Běží se nejen o ceny pro vítěze, ale také o hlavní vylosovanou cenu, kterou je vyhlídkový let. Kdo ale není sportování nakloněný, nemusí Velhartice míjet. Na hradě probíhají prohlídky s pohádkovými i historickými postavami, navštívit můžete interaktivní výstavu Ve službách krále, zahraje tu sušická skupina Memento. Zájemci si mohou vyzkoušet také střelbu z luku a pro děti je připravena řada soutěží. Na hradě si můžete také se svými potomky vyrobit lampion, který se bude hodit. V 18.30 nejdřív hrad ozáří ohňostroj a poté se z hradu dolů vydá lampionový průvod.

Hrad Velhartice byl před pár lety v anketě návštěvníky zvolený nejkrásnějším místem západních Čech, takže za návštěvu určitě stojí. V sobotu máte pro letošek poslední možnost a zimy se bát nemusíte – připraveno je občerstvení včetně teplých nápojů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka