Víkend byl pro zvířěcí záchranáře ve znamení kroužkování a labutích rodinek

V sobotu se kroužkovaly káně lesní. Letos nic moc, prázdná hnízda, sem tam mládě, celkem za celý víkend okroužkováno pouze šest mladých kání z osmi kontrolovaných hnízd. Kroužkovalo se a kontrolovala hnízda v lesích kolem Zruče, Dolan a v Zábělé.

Cílená propagace v Plzni

Kontrola budek pro poštolky obecné.

"U poštolek letos opravdu hodně dobré a kolega Miloš Paisker se synem Mildou v tomto týdnu okroužkoval rovných 111 mláďat, což je perfektní výsledek za posledních x let! Na budku vycházelo v průměru 5 mláďat a výjimkou nebylo ani rekordních sedm mláďat v jedné budce," konstatuje s radostí karel Makoň. Kontrola budek proběhla na trase z Ejpovic
do Plzně, kolem Horní Břízy, Dolan a Zruče, celá Plzeň a na PJ od Chválenic do Černic.

Labutě Honezovice.

"Putovní rodinka námi okroužkovaného labutího páru, která neustále pendluje mezi rybníkem v Honezovicích a Hradišťanech u
Stoda, se opět dala do pohybu. Oba rodiče a 3 čerstvě vylíhnutá mláďata jsme vyprošťovali z přepadu návesního rybníka v Honezovicích. Místní se pravda snažili labutím pomoci a připravili jim výlezovou lávku, ale ptákům to nedošlo, a tak zhruba po třech dnech jsme je na výzvu odchytili, vyndali a pustili na rybník. Přepad byl provizorně zajištěn tak, aby se problém neopakoval," líčí Makoň.

Borek u Rokycan.

Další labutí pár, tentokrát pouze s jedním mládětem, přičemž samice měla v zobáku zaseknutý rybářský háček i se splávkem.
Odchycena, ošetřena na místě a vypuštěna. "Akce realizována ve spolupráci s kolegou P. Moulisem ZSŽ Rokycany," dodává Makoň.

Nižbor (BE).

Labutí pár se třemi mláďaty na řece Berounce a samec na noze se zachyceným rybářským návazcem, dvěma háčky a rybářským
krmítkem. Opět úspěšně odchycen, ošetřen na místě a vypuštěn. "Akce také realizována ve spolupráci s kolegou P. Moulisem ZSŽ Rokycany," uzavírá Karel Makoň.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka