Víkend zavřel plzeňskou křižovatku Karlovarská - Lidická

S částečnou uzavírkou silnice v křižovatce ulic Karlovarská a Lidická musí počítat řidiči v Plzni. Z důvodu špatného stavebně-technického stavu dlážděného krytu přejezdů tramvajové trati dojde od 24. října do 1. listopadu k opravě povrchu přejezdů, dlážděný kryt bude nahrazen živičným souvrstvím s delší dobou životnosti.


Dělníci provedou kontrolu uchycení kolejnic a doplní vodorovné dopravní značení. Práce budou rozděleny do dvou na sebe navazujících etap.

První etapa se uskuteční v přímých jízdních pruzích silnice I/20, v průniku s tramvajovou tratí a v jízdních pruzích pro odbočení vlevo ve směru Lidická – Karlovarská.

Při této etapě bude provoz z centra veden ulicí Lidickou a dále alejí Svobody a Studentskou. Provoz do centra nebude omezen. Autobusová a tramvajová doprava využije původní trasy a zastávky. Linka číslo 25 neobslouží zastávky Zoo a Lékařská fakulta, pojede náhradní trasou po Karlovarské a alejí Svobody.

Druhá etapa začne 28. října a bude prováděna v úseku tramvajové trati směr Košutka v křižovatce Karlovarská – Lidická. Provoz z centra směr Karlovy Vary bude sveden do jednoho pruhu, směr na ulici Lidickou bude ve dvou pruzích (možno využít pro tranzit na Karlovy Vary). Provoz do centra povede ve dvou pruzích s částečným omezením do jednoho pruhu u křižovatky s ulicí Boleveckou (výjezd autobusů MHD). Odbočení na ulici Lidickou nebude možné. Příjezd ulicí Lidickou ke křižovatce s  Karlovarskou bude za křižovatkou s alejí Svobody uzavřen, provoz bude veden po aleji Svobody na Karlovarskou ulici. Tramvajové linky a zastávky budou fungovat bez omezení. Autobusové linky číslo 27, 40, 41, 56, N1 a N4 zastaví v provizorní zastávce v pravém jízdním pruhu silnice I/20 za křižovatkou Karlovarská – Lidická.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka