Vše, co potřebujete vědět o přežití

O přežití se točí mnoho filmů a pořadů, které o něm často podávají přehnaný obraz. Čím je kontroverznější a morbidnější, tím lépe se prodává, a proto se jeho hrdinové živí červy nebo si staví chatrče z listí. Přežití takto ale většinou nevypadá. Ano, je to umění přežít v obtížných situacích, ale zabývá se mnohem více aspekty řešení extrémních událostí.


Hlavní předpoklady a typy přežití

Přežití nás má připravit na různé, ale především pravděpodobné scénáře, které mohou ohrozit naše zdraví a život. Musíme se naučit správnému chování a postupům, které zvyšují šanci dostat se z dané situace bez újmy. Přežití je schopnost přežít v různých podmínkách a také jakési životní dobrodružství.

Stejně jako v airsoft, kde je výběr správné airsoftové zbraně zásadní, i v běžném životě i v extrémních situacích volíme nástroje, které nám pomohou přežít a překonat výzvy. Důležité jsou teoretické a praktické znalosti, ale i mentální nastavení a mobilizace. Takové obtížné situace se nám mohou přihodit v různých podmínkách a v měnícím se prostředí, což znamená, že vyžadují různé způsoby zacházení.

Jaké jsou druhy přežití?

Survival green je nejoblíbenější a nejpravděpodobnější přežití ve volné přírodě: v lese, v horách nebo v jiných odlehlých oblastech, kde nemáme přístup k žádné infrastruktuře.

Rozlišujeme také válečné přežití, které nám má pomoci přežít během války. K výše uvedeným dovednostem je třeba přidat také umění maskování, tedy skrývání se před nepřítelem, nebo hledání způsobu komunikace se spojenci.

Posledním typem přežití je přežití ve městech. K přírodním katastrofám může dojít i ve městě, ale v civilizovanějších podmínkách. Samostatným uměním je také schopnost přežít ve velké skupině dalších lidí, kteří pro nás mohou být nejen oporou, ale i hrozbou.

Jak se připravit na přežití?

Během přežití se můžeme hodně naučit, ale měly by to být hlavně praktické znalosti. Nejprve bychom se však měli seznámit s teorií. 

Survival předpokládá předběžnou přípravu pro případ nouze, a to také znamená sbírání užitečného příslušenství. Když jsme v pasti doma, vyplatí se mít zásobu pitné vody, ale do terénu je lepší vzít si s sebou tablety na čištění vody. Dále budeme potřebovat taktický nůž, vhodné oblečení, spacák a stan, kompas a podpalovač. 

Zdroj: inzerentní systém WhitePress

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka