Vykrádal bytové domy v Plzni, způsobil škodu za 250 tisíc

Kriminalisté obvinili muže z majetkové trestné činnosti, který napáchal škody za čtvrt milionu korun.


Policisté podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. 

"Vloupačky", krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, to jsou výčty způsobených protiprávních jednání pachatele v případu, na kterém usilovně pracovali plzeňští kriminalisté již od loňského podzimu. Ten minimálně v sedmnácti případech způsobil nemalé škody poškozeným občanům, kteří museli řešit škody, které jim pachatel svým jednáním napáchal na jejich majetku. V celkovém součtu se zjištěné škody "vyšplhaly" až do necelé výše čtvrt milionu korun. Kriminalistům se podařilo začátkem května tohoto roku zahájit trestní stíhání 36letého muže, který čelí obvinění hned z několika trestných činů (viz. výše).

Získané a prověřené poznatky, týmová práce policistů a zajištěné stopy na místě činů si cestu k pachateli našly. Svými skutky potrápil nemalou část plzeňského obyvatelstva.  Muž se specializoval na byty v bytových domech, kam se násilím vloupal v různé denní doby a odkud si s sebou odnesl věci a cennosti různé povahy a hodnoty. Šperky, dámskou a pánskou drogerii, elektroniku, peníze i jídlem nepohrdl. Odcizené věci si převážně odnášel v taškách, které si s sebou donesl nebo je našel v dotčeném bytě. Lup pak následně rozprodal a utrženou finanční hotovost použil pro svoji potřebu. Muž není v této trestné činnosti žádným nováčkem a nepoučil se ani z let minulých, kdy byl pravomocně odsouzen z trestné činnosti majetkového charakteru.

Spadla klec. Kriminalisté podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě uznání viny mu může hrozit až pětiletý trest odnětí svobody.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 09.05.2020 07:20



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka