Výstava časopisu ABC a setkání s autory ABC

Přijďte v neděli ve 14hodin na výstavu k jubilejnímu 60. ročníku časopisu ABC do Obchodního centra Letňany (OCL). Od14:00 h se tu můžete setkat a popovídat si s redaktory a spolupracovníky redakce.

Cílená propagace v Plzni

UŽ MÁTE PROGRAM NA NEDĚLNÍ ODPOLEDNE 12.4.? MÁME PRO VÁS TIP!

Přijdťe na výstavu k jubilejnímu 60. ročníku časopisu ABC do Obchodního centra Letňany (OCL).

Dozvíte se, jak to bylo a jak to je s ábíčkem, uvidíte, jak vznikají komiksy nebo papírové modely. Zhlédnete historickou reportáž o tom, jak se dělá časopis a popovídáte si na téma: Bude natočen nový český fantastický film Kruanova dobrodružství?

Přijďte a jako první uvidíte předtáčky i suvenýry k filmu Kruanova dobrodružství! Besedovat a povídat budou Zdeněk Ležák, současný šéfredaktor ABC, bývalý dlouholetý šéfredaktor ABC Vlastislav Toman, Josef Kropáček, sběratel a papírový modelář, Tomáš Krejčí, filmový producent, režisér, Jiří Košťál, producent, a další hosté i pamětníci.

Přijďte i se svými přáteli a známými!

Srdečně vás zvou Zdeněk Ležák, šéfredaktor a Vlastislav Toman, který časopis řídil v letech 1959-92 i jejich hosté.

K OCL přijedete MHD metrem C do stanice Letňany a pak busem 140 nebo 195 do stanice Tupolevova u OCL. Po centrální chodbě k první odbočce vpravo!

Tradiční magazín pro zvídavé děti slaví 60. ročník!

  • Výstava originálních vystřihovánek
  • Průvodce historií časopisu
  • Nejslavnější komiksy ABC včera a dnes
  • Besedy s redaktory a autory časopisu
  • Workshopy s výtvarníky ABC
  • Místo setkání Youtuberů a Let´splayerů
  • Prezentace českého kultovního komiksového nakladatelství CREW

Výstava – 60. ročníků ABC

První číslo ABC vyšlo v lednu roku 1957, tudíž jsme letos oslavili 58 let existence našeho časopisu. Přesto zároveň slavíme 60. ročník. Nejsou v tom žádná kouzla s cestováním v čase, jen se v průběhu desetiletí změnilo číslování ročníků – dvakrát byl začátek ročníku posunut k počátku školního roku a zase zpět na začátek roku kalendářního. Kulatou šedesátku budeme proto slavit dvakrát.

K příležitosti 60. ročníku ABC pořádáme spolu s OC Letňany v Praze výstavu v prostorách tohoto obchodního centra. Expozice návštěvníky provede historickými čísly ábíčka, vzpomene slavnou minulost a tradice, na kterých stojí i náš současný časopis. K ABC se již od prvního čísla neodmyslitelně váží komiksové příběhy na pokračování. Vzpomenete si na ty nejslavnější? Nebo na ty, které jste v dětství četli právě vy? Dalším specifikem ABC jsou papírové modely, takzvané vystřihovánky. Poprvé se v ABC objevily v roce 1962 a modelářům dělají radost dodnes. ABC je vědecko-technický magazín pro chytré děti ve věku kolem dvanácti let. V českých rodinách se kupuje už po tři generace a není divu, že jako značka patří mezi našimi časopisy k nejznámějším. Přijďte si zavzpomínat na to „svoje dětské ABC“.

Těšíme se na Vás Obchodní centrum Letňany a  Zdeněk Ležák, šéfredaktor ABC

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
10.04.2015 08:31




5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka