Výstava Krásy provincie Zhejiang

Na venkově a na ostrovech provincie Zhejiang žije skupina zemědělců a rybářů, kteří se stali nadšenými amatéry v tradičním místním umění. Ačkoli pouze krátce, absolvovali odborné studium a odborné přípravy v umělecké škole, a za pomoci výtvarných pedagogů z místních kulturních center se jim daří pokračovat v umění malování. Obrazy odrážejí jejich každodenní život, místní tradice a zvyky na papíře, nebo plátně v různých formách. Jejich práce je známá jako malba rybářů a zemědělců.

Cílená propagace v Plzni

Obrazy na výstavě jsou plné fantazie, jednoduché a přirozené, stručné a výrazné. Umělci malují volnými, ale ráznými tahy, používají výrazné barvy a kladou důraz na detaily. Jejich tvorba je nespoutaná, celkovým dojmem působí obrazy možná až dětsky, lidé jsou větší než stromy, ryby jsou větší než lodě, zároveň však působí čistě, jednoduše, zasněně, až mysticky. Obrazy Vás vtáhnou do života rybářů a zemědělců provincie Zhejiang, která nese vůni půdy a zvuky moře.

Výstavu a její autory budeme hostit bohužel pouze týden, můžeme se ale těšit na živou prezentaci těchto umělců. Denně budou přímo v prostoru své výstavy malovat nové výjevy z moří a polí, nebo kdo ví, možná se inspirují krásami našich krajů.

KDE: Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Univerzitní 28, Plzeň

KDY: 23.6.– 26. 6. 2015

Výstavu pořádá: Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara ZČU, Informační kancelář provinční vlády Zheijang, ČLR, Odbor kultury provincie Zheijang a Plzeňský kraj

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
19.06.2015 12:21




4 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka