Za desítky milionů chce Plzeň zlepšit podmínky výuky na školách

Plzeň požádá o dotaci na projekty za zhruba 60 milionů korun, které mají zlepšit podmínky pro výuku na 11 základních školách a týkají se přírodních věd, technických a řemeslných oborů, práce s digitálními technologiemi a komunikace v cizích jazycích.

Jarní servisní akce AUTO CB

Za peníze získají školy kvalitní vybavení odborných učeben či zcela nové odborné učebny, bude do nich zajištěn bezbariérový přístup, zrekonstruovány budou počítačové sítě. Přípravu a podání žádosti o dotaci z IROP schválila Rada města Plzně.

„Podáme nyní celkem dvě žádosti, první pro deset základních škol ve výši 48 milionů korun, druhá je pak samostatně na velký projekt 17. ZŠ a MŠ v Malické ulici za 12,2 milionů korun. Výše dotace z 66. výzvy Integrovaného regionálního operačního programu může dosáhnout až 90 procent z celkových způsobilých nákladů projektu, tedy v prvním případě 43,2 milionu korun, v druhém 9,4 milionu korun,“ přiblížil ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas.

Konkrétně u 17. ZŠ a MŠ v Malické ulici by měly vzniknout nové specializované učebny v podkroví budovy, učebny budou sloužit přírodním vědám a práci s digitálními technologiemi. Součástí je také vybavení prostor novým nábytkem a moderními učebními pomůckami. „Nezbytným předpokladem je zajištění bezbariérového přístupu odborných učeben pro žáky se zdravotním postižením. Zároveň bude investováno do zajištění vnitřní konektivity stávající budovy, tedy do rekonstrukce LAN,“ uvedl Pavel Kotas. S realizací se počítá v roce 2018.  

Z projektu nazvaného Zkvalitnění výuky v klíčových kompetencích na ZŠ v Plzni – etapa II. by dále měly být financovány záměry Masarykovy základní školy, Tyršovy ZŠ a MŠ, 1., 11., 13., 16., 25., 31., 26. a 28. ZŠ v Plzni.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka