Zachrání hasiči Kašperk? Ve čtvrtek na něm bude cvičně hořet

Na čtvrtek 22. října 2015 připravil Hotel Šumava ve spolupráci s městem Kašperské Hory, kastelánem hradu Kašperk a HZS Plzeňského kraje velkolepé cvičení na téma rozsáhlý požár hradu Kašperk.


Akce proběhne pod záštitou Generálního ředitelství HZS ČR za významného přispění Policie ČR, její letky a ZZS Pk.

Cvičení se koná v rámci školení zaměstnanců Ministerstva vnitra. Veškeré zázemí pro zasahující složky, figuranty a významné hosty včetně médií poskytuje Wellness a Sport Hotel Šumava*** v Kašperských Horách.

Účelem cvičení je ověřit schopnosti jednotek požární ochrany při hašení historického objektu, který se nachází na špatně přístupném místě s nedostatkem vody. Objekt je plný předmětů nevýslovné historické hodnoty, proto je nutné zvolit vhodné hasební postupy na hašení těchto předmětů a nejvhodnější způsob na jejich záchranu. Dalším úkolem cvičení je seznámit jednotky s hradem vzhledem k členitosti objektu a specifické poloze.

„Požár“ uvězní v hradu asi devět dětí. Ty budou muset hasiči evakuovat. „Těžce zraněný“ učitelský dozor pak bude muset zachránit z hořícího pekla vrtulník.

Následně po samotné akci proběhne tisková konference v Hotelu Šumava, na které budou oceněni hlavní aktéři cvičení a čestní hosté.

Účast přislíbili kromě představitelů HZS Plzeňského kraje a zástupců státní správy a samosprávy regionu i generální ředitel HZS ČR brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba a jeho náměstci, policejní prezident brig. gen. Mgr. Tomáš Tuhý a další významné osobnosti Policie ČR a zástupci ZZS Plzeňského kraje.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka