Zahájení grilovací sezóny je tu. Třeba s kuřetem z Klatov

Přicházející teplé dny ve většině z nás probouzí nejen chuť trávit více času venku při sportu nebo jen tak na procházce, ale lákají k další oblíbené činnosti, ke grilování. To se stalo v posledních letech společenskou událostí, při které se kuchař snaží připravit pro hosty speciality, na které jen t...

Jarní servisní akce AUTO CB

Přicházející teplé dny ve většině z nás probouzí nejen chuť trávit více času venku při sportu nebo jen tak na procházce, ale lákají k další oblíbené činnosti, ke grilování. To se stalo v posledních letech společenskou událostí, při které se kuchař snaží připravit pro hosty speciality, na které jen tak nezapomenou. Kouzlo grilování spočívá především ve volbě kvalitních surovin. Vhodným masem na gril je kuřecí, snadno se připravuje a mají ho velmi rády také děti. Aby se podtrhla chuť kvalitního masa, je zapotřebí vybrat vhodné koření či marinádu, které dodají jídlu tu správnou chuť. Drůbežářský závod Klatovy a společnost Progast jsou na grilovací sezónu připraveni a podělí se o své novinky, na kterých si nejen pochutnáte, ale díky kterým si letní večery strávené s rodinou či přáteli užijete.

„Jsme si vědomi, že jarní i letní období a s nimi spojené již tradiční grilování je pro nás časem, kdy musíme flexibilně přizpůsobit naši nabídku požadavkům zákazníků. Naší novinkou letošní grilovací sezóny jsou Kuřecí ďábelské párečky s příchutí Chorizo. Jde o jemně pikantní výrobek s 90% obsahem kuřecího masa z prsních a stehenních řízků, který je vhodný nejen na gril, ale i k jednoduchému ohřevu,“ říká Ing. David Bednář, generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy. „Jsme zároveň rádi, že i nadále můžeme spolupracovat s jedním z našich dodavatelů, společností Progast, jejíž ověřené produkty v podobě výběrového koření v kombinaci s našimi výrobky vytváří dokonalé spojení. Maso z našeho závodu odpovídá nejvyšším standardům v oblasti kvality drůbežího masa. Ve vlastním chovu i při nákupu kuřat od českých farmářů klademe velmi vysoké nároky na dodržování takzvaných pravidel „welfare“, které jsou základem pro chutné a kvalitní maso“, dodává Ing. David Bednář.

„Koření, které dodává masu, ale i ostatním pokrmům dokonalou chuť považujeme za naši prioritu,“ říká Ing. Josef Holoubek, vedoucí prodeje sortimentu Gastro společnosti Progast.
„Zákazníkům nabízíme sypké, tekuté kořenící přípravky a potravinářské přísady a distribuujeme kompletní sortiment jednodruhového koření ze všech koutů světa. Na grilovací sezónu jsme připraveni, těšíme se vždy na odezvy spotřebitelů, ze kterých můžeme čerpat nápady pro další zajímavé kombinace koření, kterými zákazníci doladí výslednou chuť jejich připravovaného pokrmu,“ dodává Josef Holoubek.

Hlavní novinkou letošní grilovací sezóny od Drůbežářského závodu Klatovy jsou jemně pikantní Kuřecí ďábelské párečky s příchutí Chorizo. Jde o poctivý výrobek s 90% obsahem kuřecího masa z prsních a stehenních řízků. Tyto ďábelské párečky přímo pokoušejí k ochutnání.

Koření – sůl nad zlato?

Zdaleka se nejedná pouze o pohádku. V každodenním životě představuje sůl a koření všeobecně nezaměnitelnou a jedinečnou roli. Koření dokáže povýšit běžné suroviny a fádní recept na chuťový koncert, zdůraznit chuť pokrmu, zvýšit požitek z jídla nebo dodat cizokrajný exotický nádech. Již od nepaměti se používá také jako léčivý prostředek a ve středověku mu byly připisovány dokonce magické síly. Zlomový mezník v dějinách gastronomie, kdy bylo koření použito, se datuje již před padesáti tisíci lety. První archeologické nálezy pocházejí z doby neolitu. Nejstarší písemné zprávy o užívání koření pocházejí z Číny z první poloviny třetího tisíciletí před naším letopočtem. V současné době jsou hlavní trhy s kořením v Londýně, Hamburku, Rotterdamu, Singapuru či New Yorku. Nejvíce se obchoduje s černým pepřem, následuje chilli a kardamon.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 26.04.2014 04:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka